SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Boenden

Lantlig lyx på Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog

Publicerad 2020-08-11 / Uppdaterad 2024-03-04
Katrinelund ligger i en rofylld vik vid Hjälmarens strand, ungefär 45 minuter från centrala Örebro. I detta kulinariska paradis finns två restauranger och ett hotell - allt med underbar utsikt över sjön Hjälmaren!
Taggar:
#hotell #weekend

"En sommardröm vid vattnet"

Den sommaröppna Sjökrogen ligger precis vid vattnet med uteservering på bryggan, strax intill ligger det helårsöppna gästgiveriet. Båda har snabbt blivit favoriter hos både örebroarna, men även hos White Guides läsare. "En sommardröm vid vattnet" skriver White Guide i en recension om Katrinelunds Sjökrog - och visst låter en långlunch med färsk fisk på en solig brygga som en riktigt somrig dröm, eller hur?

Fokus ligger på lokala delikatesser, framför allt Hjälmargösen som serveras i olika former men också andra lokalproducerade råvaror i säsong. En del ingredienser till den högklassiga maten är till och med producerade på gästgiveriets bakgård!

Solnedgång över en sjö. Till vänster skymtar en terrass med människor sittandes vid bord.
Sjökrogen på Katrinelund. Foto: Hanne Marit Tobiassen

Hotell och relax på Katrinelund

På Katrinelunds Gästgiveri kan du vakna till vågskvalp och kvittrande fåglar. Snart kan du känna doften av nyrostat bröd och kryddigt kaffe. En knaprig granola, lokala ostar och hembakt bröd väntar också på dig i frukostbuffén. En fin start på dagen, oavsett om du är på långväga besök eller bor i Örebro och vill andas lyxig lantluft för en stund.

Gästgiveriet har både vanliga rum, sviter och familjerum. Dessutom kan du njuta och koppla av i en skön relaxavdelning med pool, bubbelpool, bastu och gym.

En röd träbyggnad med gul dörr och vita fönster.
Gästgiveriet i Katrinelund.

Stanna lite längre i Örebro

Headerbild artikelsida (2)

Glampingar nära Örebro

Gillar du att vara i naturen, men vill samtidigt bo lyxigt och bekvämt? Då är glamping något för dig! Här tipsar vi om var du kan glampa i Örebro län.
Örebro City Golf

Ställplatser i Örebro

Här hittar du förslag på ställplatser i och omkring Örebro.
Hotell som ligger intill Svartån och iknar en borg i Örebro.

Resebloggarens hotellhelg i Örebro

Resebloggaren Cornelia Tonéri checkade in på hotell i Örebro för en helg. Läs och inspireras av en weekend på tema historia, med både stadspuls och glasspaus.
En tjej sitter i en inomhuspool

Unnig hotellhelg i Örebro

Unna dig och någon du tycker om en hotellhelg i Örebro! Sov skönt mellan fluffiga lakan, ät gott på restaurang, njut i relaxen och sätt guldkant på vardagen.
En randig kudde i beige färger.

B&B och vandrarhem i Örebro

Sov gott i charmiga och personliga bed & breakfasts och på vandrarhem i Örebro!
Hotellfrukost

Hotell i centrala Örebro

Lyxigt hotell med extra allt eller budgetboende i all sin enkelhet? I Örebro finns många olika hotell med olika karaktär och prisklass att välja mellan.