SV
Svenska
Staden

Örebro konsthall

Publicerad 2020-12-04 / Uppdaterad 2024-02-07
Örebro konsthall, ÖBKHL, är ett galleri för svensk och internationell samtidskonst mitt i centrala Örebro.
Taggar:
#konst

Örebro konsthall har funnits sedan 1979, då under namnet Galleri Fenix efter den dåvarande lokalen "Fenixhuset". Under 2021 flyttade Örebro konsthall till Kulturkvarteret.

Ambitionen är att ge spännande konstupplevelser för örebroarna och stadens besökare genom att visa svensk och internationell samtida konst av hög kvalitet. En uppgift är också att sprida kunskap om konsten och göra den tillgänglig för barn, ungdomar och vuxna. Örebro konsthall är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen i Örebro kommun och förvaltar kommunens 8300 verk, varav ca 300 är placerade utomhus.

Mer inspiration om konst och kultur

En gul villa i trä sedd från sidan.

Konst och kultur på Bergööska huset i Hallsberg

Det kulturminnesmärkta Bergööska huset ligger centralt på huvudgatan i Hallsberg. Här finns Bergöövåningen med konst av bland annat Carl och Karin Larsson.
Fyra statyer i brun färg syns på höll mellan grässtrån.

Den unika skulpturparken Konst på hög

Konst på hög är en unik skulpturpark på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla. Här kan du gå omkring bland verk av flera av landets främsta konstnärer.
Openart_2024_3

48 timmar i Örebro av konst och kultur

Festivalyra på Open Art, kulturkvarter och mängder av konstutställningar. Här är tipsen för 48 timmar i Örebro med konst och kultur på menyn.

En konstfull sommar

Inspireras och fyll på med kulturell näring! Häng med och upptäck allt från hantverk i historisk miljö till nyskapande atjeljékollektiv i Örebro.

Inspiration från andra kategorier

Mat & dryck

Adaras matresa genom Örebro

Utflykter

Gör en tidsresa i Bergslagen