SV
Svenska
Natur

Upptäck Örebro från SUP-brädan

Publicerad 2021-03-10 / Uppdaterad 2024-03-04
SUP, stand up paddling, är ett roligt sätt att utforska omgivningarna vattenvägen. Passa på att se Örebro från vatten på en SUP-bräda!

Såhär kan du paddla SUP

Uthyrningsföretaget Paddla SUP utgår från Småbåtshamnen, mitt i Örebro. Du kan hyra SUP-brädor per timme, dygn, helg eller vecka.

Paddla till Örebro slott

Paddlingen startar vid Småbåtshamnen i Örebro och tar dig förbi Wadköping. Turen innehåller både kortare lyft av bräda samt lite paddling under broar.

Gruppaddling

Att paddla SUP i grupp är en uppskattad aktivitet för företaget, kompisgänget och föreningar. För att boka detta krävs minst 10 personer. I priset ingår genomgång och instruktör.

Två personer paddlar SUP-brädor bland tät skog med grenar.
Foto: Paddla SUP

Hyr hela 20 brädor

Är ni ett större antal personer som vill paddla på något annat ställe? Hyr en färdiglastad släpvagn med upp till 20 brädor. Allt klart med kompletta brädor och flytvästar. Vill ni även ha mat och dryck, kan Paddla SUP ordna även det.

Nybörjarpaddling

Vill du få bästa möjliga start på ditt SUP-paddlande? Under våren startar nybörjarpaddling en kväll i veckan, där grunderna i SUP ingår.

SUP-yoga

Att kombinera yoga med SUP har blivit mycket populärt. Kanske låter som en svår kombination med balans och smidighet, men instruktörerna anpassar nivån så att det passar alla deltagare.

Äventyrspaddling

Äventyrspaddling är en lite längre tur på 3-6 timmar i spännande vatten i närheten av Örebro.

Big SUP

Paddla SUP med 6 kompisar, utmanande och superkul!

Två personer paddlar SUP-brädor bland tät skog med grenar.
Foto: Paddla SUP

Fler tips inom natur och äventyr

Tusentals svanar rastar vid fågelsjön Tysslingen

Ett säkert vårtecken är när svanarna kommer till Tysslingen. Tusentals vita sångsvanar, och andra fåglar, rastar här varje år och har gett sjön smeknamnet Svansjön.
Ett mindre kryssningsfartyg med passagerare ombord.

Båtturer på Hjälmaren - 2024

Upplev Sveriges fjärde största sjö med en båttur ut på det böljande blå. Åk med en turbåt i sommar för att njuta av Hjälmaren!
Hästhagen_1

Spela discgolf i Örebro

Discgolf, som förut kallades frisbeegolf, är en av världens snabbaste växande sporter. I Örebro finns flera banor som du kan spela discgolf på.

6 fina utsikter utanför Örebro

På jakt efter fina utsikter i naturen i Örebro? Här är tipsen för dig som gillar vackra vyer och storslagna scener i naturen!
Två vuxna och två barn är ute och går i skogen med ryggsäckar.

Vandra i Örebro

Planerar du att vandra i Örebro? Då har du många fina upplevelser framför dig! Här kommer tio tips på vandringsleder med varierande längd.
En man på cykel med Örebro slott i bakgrunden och en liggande hund i förgrunden.

Hyr cyklar i Örebro

Hyr cyklar och upptäck Örebro på hjul! Här finns massor av fina cykelstråk som bäddar för utflykter och upplevelser utanför stadskärnan.
Bjorkons-naturreservat-05

Naturreservatet Björkön i Hjälmaren

Björkön är en av de större öarna i Hjälmaren och är sedan 2019 ett naturreservat. Här finns bland annat riktigt gamla ekar, lindar och askar.
Tre bouleklot i sanden intill en röd, liten boll

Spela boule i Örebro? Bien sûr!

I Örebro finns flera boulebanor, både utomhus och inomhus. Här får du några tips så att du kan spela boule året om.

Ormarna på Öby kulle

Det är inte bara vi människor som försiktigt söker oss ut i den friska luften när den tidiga vårsolen äntligen börjar värma på allvar.