SV
Svenska
Natur & äventyr

Upptäck Örebro från SUP-brädan

Publicerad 2021-03-10 / Uppdaterad 2024-03-04
SUP, stand up paddling, är ett roligt sätt att utforska omgivningarna vattenvägen. Passa på att se Örebro från vatten på en SUP-bräda!

Såhär kan du paddla SUP

Uthyrningsföretaget Paddla SUP utgår från Småbåtshamnen, mitt i Örebro. Du kan hyra SUP-brädor per timme, dygn, helg eller vecka.

Paddla till Örebro slott

Paddlingen startar vid Småbåtshamnen i Örebro och tar dig förbi Wadköping. Turen innehåller både kortare lyft av bräda samt lite paddling under broar.

Gruppaddling

Att paddla SUP i grupp är en uppskattad aktivitet för företaget, kompisgänget och föreningar. För att boka detta krävs minst 10 personer. I priset ingår genomgång och instruktör.

Två personer paddlar SUP-brädor bland tät skog med grenar.
Foto: Paddla SUP

Hyr hela 20 brädor

Är ni ett större antal personer som vill paddla på något annat ställe? Hyr en färdiglastad släpvagn med upp till 20 brädor. Allt klart med kompletta brädor och flytvästar. Vill ni även ha mat och dryck, kan Paddla SUP ordna även det.

Nybörjarpaddling

Vill du få bästa möjliga start på ditt SUP-paddlande? Under våren startar nybörjarpaddling en kväll i veckan, där grunderna i SUP ingår.

SUP-yoga

Att kombinera yoga med SUP har blivit mycket populärt. Kanske låter som en svår kombination med balans och smidighet, men instruktörerna anpassar nivån så att det passar alla deltagare.

Äventyrspaddling

Äventyrspaddling är en lite längre tur på 3-6 timmar i spännande vatten i närheten av Örebro.

Big SUP

Paddla SUP med 6 kompisar, utmanande och superkul!

Två personer paddlar SUP-brädor bland tät skog med grenar.
Foto: Paddla SUP

Fler tips inom natur och äventyr

Tusentals svanar rastar vid fågelsjön Tysslingen

Ett säkert vårtecken är när svanarna kommer till Tysslingen. Tusentals vita sångsvanar, och andra fåglar, rastar här varje år och har gett sjön smeknamnet Svansjön.
cykla-webb

Ut och njut! 4 tips för mat- och naturälskaren

Gillar du fart och fläkt i naturen, men gärna äta gott och bo bra? Kom till Örebro och njut av härlig natur och högklassigt mat och boende.
Ett mindre kryssningsfartyg med passagerare ombord.

Båtturer på Hjälmaren - 2024

Upplev Sveriges fjärde största sjö med en båttur ut på det böljande blå. Åk med en turbåt i sommar för att njuta av Hjälmaren!

6 fina utsikter utanför Örebro

På jakt efter fina utsikter i naturen i Örebro? Här är tipsen för dig som gillar vackra vyer och storslagna scener i naturen!
Två vuxna och två barn är ute och går i skogen med ryggsäckar.

Vandra i Örebro

Planerar du att vandra i Örebro? Då har du många fina upplevelser framför dig! Här kommer tio tips på vandringsleder med varierande längd.
Headerbild artikelsida (2)

Glampingar nära Örebro

Gillar du att vara i naturen, men vill samtidigt bo lyxigt och bekvämt? Då är glamping något för dig! Här tipsar vi om var du kan glampa i Örebro län.
En man på cykel med Örebro slott i bakgrunden och en liggande hund i förgrunden.

Hyr cyklar i Örebro

Hyr cyklar och upptäck Örebro på hjul! Här finns massor av fina cykelstråk som bäddar för utflykter och upplevelser utanför stadskärnan.
Bjorkons-naturreservat-05

Naturreservatet Björkön i Hjälmaren

Björkön är en av de större öarna i Hjälmaren och är sedan 2019 ett naturreservat. Här finns bland annat riktigt gamla ekar, lindar och askar.
Örebro City Golf

Ställplatser i Örebro

Här hittar du förslag på ställplatser i och omkring Örebro.