SV
Svenska
Mat & dryck

5 asiatiska restauranger i Örebro

Publicerad 2024-01-09 / Uppdaterad 2024-04-03
Sugen på asiatisk mat? Här är fem restauranger i Örebro som bjuder på fjärran smaker, alla med olika karaktär.

Smaker från Asien i Örebro

Sushi, maki och ramen - numera är det bekanta termer i den asiatiske matparlören. Mii soo, omakase och mayo goma är kanske inte lika välkänt, men minst lika gott! Häng på en smakresa till Asien, fast i Örebro. Här tipsar vi om fem asiatiska restauranger som tar smaklökarna på en tur österut.

Hachi

Sushibaren Hachi ligger vid Järntorget och är en pärla du inte får missa! Här är det chefs table som gäller och under kvällen tillreds mellan 15 och 20 serveringar av sushi och smårätter, som delas ut bit för bit direkt från kock till bord. Runda av kvällen på deras bakficka som har gott om spännande naturviner och sake. Hachi är omskrivet i restaurangguiden The White guide med orden "...en avsmakning i en frejdig enmansshow"!

Hachi

Mii So

En liten restaurang med stora smaker. Hos Mii Soo kan du utforska asian fusion med en touch av det malaysiska, indiska och kinesiska köket. Genom maten eftersträvar de att återspegla riskonst vilket också namnet, Mii Soo, betyder.

Mojo

Sharing is caring! Hos stilfulla Mojo uppmuntras ni till att smaka och prova olika rätter tillsammans. Här får ni åka med på en smakresa med inspiration från hela världen, bland annat Asien. Varför inte avsluta kvällen med att ta in på deras hotell, för att låta smakupplevelserna landa ordentligt?

Mojo

Chandani

Den indiska pärlan Chandani sprider äkta matglädje med robust, vällagad mat inspirerad av Indiens olika delar. Prova någon av rätterna tillagade i tandooriugn och fördjupa dig i flera intressanta indiska ölsorter.

Zao Street Kitchen

I Örebro saluhall hittar du Zao Street Kitchen. Här kan du njuta av autentisk streetfood från det ostasiatiska köket. Med smaker, miljö och modernt presenterad mat så flyttas dina sinnen direkt till en matmarknad i Asien. Några storfavoriter att prova är Mayo Goma, Bangkok Style och Osaka Ramen.

Zao Street Kitchen

Upptäck fler smaker i Örebro

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.
En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.

16 restauranger som andas Italien

Ananas på pizzan och grädde i carbonaran? Inte här inte! Gillar du det italienska köket behöver du inte leta länge när du befinner dig i Örebro.
Närbild på vaniljmunkar och bullar.

Fika i Örebro

Fikasugen i Örebro? Här får du tips på olika sorters kaféer i Örebro. Klassiska konditorier, veganska sötsaker, fräscht fikabröd och annat gott!
Tända ljus i olika färger.

6 romantiska restaurangspärlor i Örebro

I Örebro kryllar det av romantiska restauranger som har det där lilla extra. Här är örebroarnas tips!
Bullar på en plåt.

Hemligheten bakom kardemummabullarna

Kardemummabullarna på Jeremiabageriet i Örebro är mångas favoriter. Kom till Wadköping och fika i den mysiga, historiska miljön.