SV
Svenska
Mat & dryck

Burgarbonanza i Örebro

Publicerad 2020-12-21 / Uppdaterad 2024-04-15
Med eller utan sesamfrön på topplocket? More is more eller en enkel cheese? Dressing över eller under? Hur den bästa hamburgaren ser ut, är förstås en smaksak. Men en sak är säker: Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.

Här tipsar vi om restauranger i Örebro som har profilerat sig som hamburgarställen eller har hamburgare på menyn. Oavsett om du är sugen på en ostdrypande megaburgare, en lokal lyxburgare med närbakat bröd eller en grön burgare i vegansk anda, tror vi du kommer hitta det här!

Bastard Burgers

"Med inspiration från New York och rötterna i Norrland" - så beskriver Bastard Burgers sin matfilosofi. På restaurangen på Järnvägsgatan finns hamburgare med namn som blinkar till landet over there, men också till städer i norra Sverige. De serverar även dagens lunch då pommes och läsk ingår i priset.

En man med tatueringar och svartvit keps äter en hamburgare med båda händerna.
Foto: Bastard Burgers.

BABAS

Hamburgerhaket från orten som är på väg att bli hela Sveriges vardagsrum. Med inspiration från människor och kultur serveras burgare för alla smaker. BABAS ligger mitt på Stortorget i centrala Örebro.

Tasty Bros

Örebros bästa och mest spännande burgare just nu? Den hittar du på Tasty Bros, i alla fall om du frågar experterna Brugerdudes efter deras senaste Örebrobesök! Tasty Bros driver en food-truck som just nu står stationerad på Kungsgatan 19. I luncherbjudandet ingår läsk och pommes.

Hamburgerbruket

Hamburgerbruket grundades redan 2013 i Örebro. Då med ett annat namn och på en annan plats, men nu har den populära restaurangen etablerat sig vid Svampen i Örebro - och även i andra städer. Burgarnas namn är fyndiga och skvallrar om innehållet- Jägaren, Mästaren och Smeden. Vilken burgare känner du dig som?

Hamburgerbruket i Örebro. Foto: Hamburgerbruket

Brödernas

Hamburgare, pizza, drinkar, vin och öl. Sport på TV och skön atmosfär. Brödernas utlovar familjär stämning och har en meny som passar alla smaker. Örebrorestaurangen ligger i Behrn Arena och på Termikgatan. I Kumla hittar du Brödernas på Stationsgatan 8.

Burger Love

Här får du, som namnet antyder, kärleksfullt tillagade burgare gjorda på schyssta råvaror. Alla burgare serveras på nymald högrev med briochebröd. På menyn hittar du också flera fräscha sallader. Burger Love ligger mitt på Stortorget i centrala Örebro.

Svensk Smash Burger

På Gamla gatan 12 kan du dyka in på det lilla burgarhaket Svensk Smash Burger. Oavsett om du suktar efter en klassisk hamburgare eller vill åt ett saftigt veganskt alternativ så finns en burgare för dig.

PL&

Mitt i myllret på Örebro saluhall ligger PL&. Här kan alla hitta sin favoritburgare! En klassisk smashburgare på högrev, friterad kycklingburgare eller en riktigt god vegansk burgare på ärtprotein? Du väljer!

Psst! Är kompisen sugen på något från en annan restaurang? Inga problem! På Örebro saluhall gäller ät vad du vill – sitt tillsammans.

Hamburgare från PL& i Örebro saluhall.

Få inspiration från andra kategorier

Mat & dryck

Smaka på ölstaden Örebro

Utflykter

Välkommen till Vinön, Hjälmarens största ö