SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Mat & dryck

Burgarbonanza i Örebro!

Publicerad 2020-12-21 / Uppdaterad 2022-03-18
Med eller utan sesamfrön på topplocket? More is more eller en enkel cheese? Dressing över eller under? Hur den bästa hamburgaren ser ut, är förstås en smaksak. Men en sak är säker: Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.

Här tipsar vi om restauranger i Örebro som har profilerat sig som hamburgarställen eller har hamburgare på menyn. Oavsett om du är sugen på en ostdrypande megaburgare, en lokal lyxburgare med närbakat bröd eller en grön burgare i vegansk anda, tror vi du kommer hitta det här!

Diné

Allt tillagat från grunden - det är hemligheten bakom Dinés goda hamburgare. De maler och rullar allt kött själva, köper bröd från ett lokalt bageri och dressingarna blandas efter egna recept. Här finns alternativ för både köttätaren och veganen. Är du riktigt hungrig kanske en Trippel sitter fint? Chilimayo, 450 gram kött, cheddarost x 6, bacon, bourbonsås - och ostkräm!

Diné Burgers hamburgare Besökaren. Foto: Diné Burgers

Bastard Burgers

"Med inspiration från New York och rötterna i Norrland" - så beskriver Bastard Burgers sin matfilosofi. På restaurangen på Järnvägsgatan finns hamburgare med namn som blinkar till landet over there, men också till städer i norra Sverige. De serverar även dagens lunch då pommes och läsk ingår i priset.

En man med tatueringar och svartvit keps äter en hamburgare med båda händerna.
Foto: Bastard Burgers.

Brödernas

Hamburgare, pizza, drinkar, vin och öl. Sport på TV och skön atmosfär. Brödernas utlovar familjär stämning och har en meny som passar alla smaker. Örebrorestaurangen ligger i Behrn Arena och på Termikgatan. I Kumla hittar du Brödernas på Stationsgatan 8.

Hamburgerbruket

Hamburgerbruket grundades redan 2013 i Örebro. Då med ett annat namn och på en annan plats, men nu har den populära restaurangen etablerat sig vid Svampen i Örebro - och även i andra städer. Burgarnas namn är fyndiga och skvallrar om innehållet- Jägaren, Mästaren och Smeden. Vilken burgare känner du dig som?

Hamburgerbruket i Örebro. Foto: Hamburgerbruket

Fortfarande hungrig? Läs mer om burgare här:

Läs om Mikes foodtruck

Lokalt käk kryddat med amerikanska smaker – det är receptet på både Mike foodtrucks hamburgare och matvagnens succé i lunch-Örebro.

Få inspiration från andra kategorier

Mat & dryck

Gårdskaféer utanför Örebro

Mat & dryck

Smaka på ölstaden Örebro

Utflykter

Vinön - en pärla i Hjälmaren