Upplev hösten i Örebro!

Staden
Publicerad 2020-09-15 / Uppdaterad 2020-10-08
Har du helst gummistövlar, klackskor eller kanske mystofflor på fötterna i höst? Oavsett vilka skodon du har, och hur du helst njuter av hösten, tipsar vi om hur du kan maxa höstkänslan i Örebro.

Äntligen höst! Hitta svamp i skogen eller njut av svampsoppan på Svampen. Blir ruskig och romantisk på slottet eller boa in dig på hotell för en alldeles egen slowcation. Det finns många sätt att njuta av hösten i Örebro, här är inspiration till några av dem!

Jag älskar naturen så här års vid Fallen i Karlslund. Färgerna, ljuden, luften! 

Örebroare

Vad händer i höst i Örebro?

Höstrusk på slottet

Ruskiga saker händer på slottet! Följ med Laban och Lillprins Bus på upptåg, gå en spökvandring för antingen stora eller små, besök Biologiska museet eller varför inte en vandring i romantikens tecken?

Rusk och romantik

Ruskiga historier från slottet kombinerat med kärleksöden som ger kalla kårar. Slottet ruvar på många ruskiga historier. Här får du höra om dem, men också om trolldom, vidskepelse och kärlek som följer in i döden…

Shoppa i slottsbutiken

I slottsbutiken finns fina slottsvaror, medeltida klänningar och mantlar, riddarhjälmar och tiaror. Eller vad sägs om Örebro slotts alldeles egen vapensköld?

Hemsökta Granelund

Följ med på den skrämmande historien om Granelund! Här tros ligga en förbannelse som är ansvarig för många hemskheter genom tiderna. En gång om året vaknar spöken och osaliga andar till liv och hemsöker trakten...

Njut av kultur i Örebro

Hösten är som gjord för att bänka sig på bio och botanisera bland konstverk. Här är tipsen för dig som vill ha en dos kultur!

De bästa selfieställena i Örebro

Ingen hemmaturist utan riktigt många hemesterselfies, eller hur? Örebro är fullt av fina vinklar och vrår som förtjänar att förevigas – och publiceras. Här kommer våra bästa tips på fotovänliga ställen i Örebro, perfekta för en selfie eller två.

Slowcation

Är du lite mer för hotellhäng och maratonmys än höstrusk? Då tycker vi du ska unna dig en slowcation, på egen eller tu man hand.

Ut och njut i naturen

Hösten är här och strax utanför Örebro finns de vackraste upplevelserna. Här förvandlas skogarna till färgprakter i rött och orange och de vida slätterna bjuder på sköna vandringar. Hösten är den perfekta årstiden för att packa ryggsäcken och upptäcka naturen runt hörnet.

Tips på utflykter

Höstpromenad i skogen.

Lantliga kaféer och utflykter i naturen

Strax utanför
Vandra runt Rusakulan och fika på Tant Grön 250 meter ovanför den flacka Närkeslätten bjuder Rusakulan på majestätisk utsikt. Är det Örebros svar på Lejonklippan i Disneyfilmen kanske? Är det…
Katrin27S

Gårdskaféer utanför Örebro

Lokala smaker
Att fika på ett gårdskafé är mer än bara kaffe, te och kaka. Det kan vara målet med en utflykt, en chans att smaka lokala råvaror och en stunds gemenskap…

Smakweekend

Hösten är långfikornas och mysmåltidernas bästa årstid! Här är inspiration för en smaklig weekend i Örebro.

David Fataki på Vasakonditori
Therese Wickman på Paolos

Smakweekend i Örebro

Kardemummabullar

Hemligheten bakom kardemummabullarna

Lokala smaker
Wadköping, med sina kullerstensgator och gamla hus med pelargonpyntade fönster, är en del av Örebro som både örebroare och besökare gärna strosar i. Många av dem stannar även till Jeremiabageriet…
En vit, djup tallrik med kyckling och sallad. Två vattenglas och bestick. I bakgrunden syns en svart tröja och blonda hårslingor.

Smaka på Örebro

Lokala smaker
Frukosten spenderar du på hotellet. Finns det något som drar upp vardagslyxen så mycket? Knappast! Favoriten är våfflan på buffén, men det bästa är nog ändå den saliga blandningen, och…