SV
Svenska
Staden

Upplev hösten i Örebro!

Publicerad 2020-09-15 / Uppdaterad 2024-02-12
Äntligen höst! Hitta svamp i skogen eller njut av svampsoppan på Svampen. Möt lagom läskiga varelser på slottet eller boa in dig på hotell för en helg med maxat mys. Det finns många sätt att njuta av hösten i Örebro!
Taggar:
#höst

Hitta höstens smaker i Örebro

forbesokare
Mat & dryck

Pubar i Örebro

Inled eller avsluta utekvällen i Örebro med ett glas på en traditionell pub. I och omkring Örebro bubblar det av lokala bryggerier som gör riktigt bra öl.
Mat & dryck

Smaka på ölstaden Örebro

Örebro har fått smak för öl. Har du också det? På bara några år har Örebro blomstrat ut som en riktig ölstad.
En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.
Mat & dryck

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.

Höstmys på hotell

Är du mer för hotellhäng och maratonmys än frilufsiga hösthelger? Då tycker vi du ska unna dig en härlig helg på hotell, på egen eller tu man hand. Här är våra bästa tips för en mysig hotellvistelse.

Hotelltips i Örebro

Boenden

4 tips för hotellhelgen i Örebro

Staden

7 saker som sätter guldkant på din weekend

Boenden

En lyxig staycation på landet

Boenden

Borgen - ett historiskt hotell i Örebro

Annorlunda sevärdheter

Övergivna byar, maffiga utsiktsplatser, rykande slagghögar med konst och minivärldar... I närheten av Örebro finns massor av annorlunda sevärdheter som passar för en spännande tur (eller två).

Sevärdheter som dagsutflykter

Oset_Rynningeviken (3)
Utflykter

Kulturvägar omkring Örebro

Omkring Örebro finns flera kulturvägar, varav några har fått nytt liv tack vare illustrerat informationsmaterial och digitala guider som berättar om dess historia. Dessa vägar är inget för dig som…
Ett fallfärdigt hus med gråröd fasadfärg.
Utflykter

Björnhammaren – den övergivna bruksorten väcks sakta till liv

En gång var Björnhammaren en blomstrande folkhemsby. När arbetstillfällena minskade blev orten en spillra av sitt forna jag. Men nu vänder det, sakta men säkert.
En kvinna med brunt hår i hästsvans och rosa huvtröja sitter på en klippa och tittar ut över utsikten med skog och ängar.
Natur

5 fina ställen som får dig att tappa hakan

Högt upp i luften och långt ner bland gruvorna. För den fartfyllde och för den fikasugna. Här är tips på äventyr som tar dig till magisk natur och vackra utkiksplatser.
Fyra statyer i brun färg syns på höll mellan grässtrån.
Utflykter

Den unika skulpturparken Konst på hög

Konst på hög är en unik skulpturpark på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla. Här kan du gå omkring bland verk av flera av landets främsta konstnärer.
Ett miniatyrlok med vagnar står på spåret.
Utflykter

3 miniatyrvärldar i Örebrotrakten

Miniatyrvärldar har fascinerat människan i alla tider. I Örebrotrakten finns tre lilleputtvärldar, alla med järnvägen i centrum.

Ut och njut i naturen

Hösten är här och strax utanför Örebro finns natursköna upplevelser att njuta av. Skogarna förvandlas till färgprakter i rött och orange och de vida slätterna bjuder på fina vandringar. Hösten är den perfekta årstiden för att packa ryggsäcken och upptäcka naturen runt hörnet.

Njut av hösten i naturen

Gärdesgård vid en grön äng i Garphyttans nationalpark
Natur

Garphyttans nationalpark

Garphyttans nationalpark ligger utanför Örebro och är känd för sin kulturhistoria och blomsterrika ängar. Än idag sker naturvård enligt gamla traditioner.
Höstpromenad i skogen.
Natur

7 naturupplevelser i Örebro som passar året om

1. Frilufsa i Kilsbergen Där norrländska barrskogar möter mellansvenska lövskogar, där ligger Kilsbergen. "De blåa bergen", som de också kallas, bilder en naturlig gräns mellan Närke, Västmanland och Värmland. Den…
Två vuxna och två barn är ute och går i skogen med ryggsäckar.
Natur

Vandra i Örebro

Planerar du att vandra i Örebro? Då har du många fina upplevelser framför dig! Här kommer tio tips på vandringsleder med varierande längd.
Lummig skogsparti med mossa, stenar, träd och stigar som skiftar i orange och gult solljus.
Natur

Upptäck den trolska skogen i Tivedens nationalpark

Tiveden är ett skogsområde som delas mellan Närke och Västergötland. Här är skogarna djupa, klipporna dramatiska och sjöarna trolska.
Åkrar med högt gräs och en suddig träddunge i bakgrunden.
Utflykter

Naturnära upplevelser vid Kilsbergens fot

Vid Kilsbergens fot, de blå bergen, finns upplevelser som beeryoga, rogivande glamping, mikrobryggeri och länets enda hamam.
Bjorkons-naturreservat-05
Natur

Naturreservatet Björkön i Hjälmaren

Björkön är en av de större öarna i Hjälmaren och är sedan 2019 ett naturreservat. Här finns bland annat riktigt gamla ekar, lindar och askar.

Utflykter strax utanför Örebro

Örebros grannstäder bjuder på söta kullerstensgator, vackra Vätternvyer och mysig småstadscharm. Ta buss, tåg, bil (eller varför inte cykla?) dit och njut av en fin dagsutflykt.

Strax utanför

Ett vitt kyrktorn sticker upp ur en småstad. Sjö och grönskande träd framför.
Utflykter

Nora - småstaden i Bergslagen

Den historiska trästaden med sin söta charm ligger bara en dagsutflykt bort från Örebro. Passa på att åka hit och njut av småstaden året om!
Liten stad vid vattnet syns från ovan med skog i förgrunden.
Utflykter

Trästaden Askersund vid Vätterns skärgård

Nära Örebro ligger Askersund, som är en mysig trästad intill norra Vätterns skärgård. Hyr kanot eller åk med turbåt för att upptäcka öarna.

Inspiration från andra kategorier

Staden

Höstens bucket list i Örebro

Mat & dryck

6 romantiska restaurangspärlor i Örebro

Barn

11 ställen i Örebro för barn med spring i benen

Natur

Nära till sjölivet i Hjälmaren