SV
Svenska
Natur

Bada i Örebro: 8 tips på badplatser

Publicerad 2020-08-14 / Uppdaterad 2024-05-24
Badsugen i Örebro? Hitta de gömda pärlorna längs Hjälmarens strand eller utforska de lite mer centrala badplatserna! Här tipsar vi om flera badplatser i och omkring Örebro.

Örebro kommun testar regelbundet kvaliteten på badvattnet. Du kan ta del av aktuella tester på kommunens webbsida.

1. Dimbobaden

Denna fantastiska lilla bukt, Dimbobaden, ger dig vibbar från utlandet och semesterkänsla deluxe. Ett tips är att hänga kvar framåt kvällen och njuta av den rofyllda solnedgången när lugnet lägger sig över sjön.

Badplats med sandstrand och gräs.
Dimbo

2. Åstabadet

På Hjälmarens norra sida ligger Åstabadet, ännu en undangömd skatt. Här kan du njuta av lugnet, lyssna på fågelkvittret och låta barnen leka vid bryggan.

Ett barn går i vattenbrynet vid en sjö.
Åstabadet

3. Ramsjön

På väg mot Nora passerar du Ramsjön där du kan bada, grilla och ha det skönt på stranden. Passa på att åka vidare mot trästaden Nora för att strosa runt i stan där de gamla pastellfärgade husen och vackra vyerna mot Norasjön.

Badplats vid en skogssjö.
Ramsjön

4. Södra Ånnabodasjön

Södra Ånnabosjön har en rymlig badplats med stor brygga. Det finns även en badramp för rullstol samt toalett. Väl i Ånnaboda finns även MTB- och vandringsslingor, varav 2,5 km-slingan är rullstolsanpassad. För långliggaren finns camping och andra övernattningsmöjligheter.

En brygga ut i en sjö och en ramp som leder ner i vattnet.
Södra Ånnabodasjön

5. Solbergabadet

Solbergabadet i Kilsmo är ett trevligt bad med långgrund sandstrand, stora gräsytor och grillplats. Här finns allt för en heldagsutflykt!

En badbrygga med tre personer i en sjö.
Solbergabadet

6. Hästhagens bryggbad

Vid Karlslund har Örebro kommun iordningställt bryggbadet i Hästhagen. Definitivt ett väl värt besök! När du ändå är i trakterna, varför inte spela lite minigolf, frisbee eller hyra kanot vid Hästhagen. Eller kanske ta dig vidare till Karlslunds herrgård med trädgård för en kulturell tur!

En sexkantig brygga ut i Svartån..
Hästhagens bryggbad

7. Karlslunds tegelbad

Inte långt ifrån Hästhagens bryggbad, ligger Karlsunds tegelbad. Förutom en stor brygga att bada vid, finns även grillplatser, bänkar och omklädningsrum. Eftersom det ligger i kulturreservatet Karlslund, finns det dessutom en massa fin natur att upptäcka när du är där!

En stor brygga intill en å. På andra sidan ån syns skog.
Karlslunds tegelbad

8. Norsebäcksbadet

Mellan Nora och Örebro ligger det lilla Norsebäcksbadet. Här finns badbryggor, omklädningshytter, toaletter och grillplats. Buss 302 mot Nora eller 300 mot Lindesberg passerar här, hoppa av vid hållplatsen Axbergshammar så är du inte långt ifrån ett dopp.

Naturkartans hemsida kan du få mer information och vägbeskrivningar till Örebro kommuns badplatser.

Bada i utomhuspooler

Lockar bassängbad och vattenlek? Utomhusbadet på Gustavsvik lockar både badsugna örebroare och semesterfirare. Här finns det två utomhuspooler, en vattenlekbassäng för de mindre barnen, lekplats, sandlåda, sommarservering och vattenrutschbanan Familyslide.

Hundvänliga bad

Här får hundar bada

Såklart ska våra lurviga vänner också få njuta av svalkande bad! Vid Ånnabosjön i Ånnaboda finns ett bad anpassat för hundar. I den här artikeln kan du läsa mer om badet och andra tips som gör semestern lite hundhärligare!

Inspiration från andra kategorier

Staden

Besök Örebro slott

Natur

5 fina ställen som får dig att tappa hakan

Utflykter

Trästaden Askersund vid Vätterns skärgård