Natur och äventyr

Bada i Örebro: 8 tips på badplatser

Publicerad 2020-08-14 / Uppdaterad 2021-08-25
Badsugen i Örebro? Hitta de gömda pärlorna längs Hjälmarens strand eller utforska de lite mer centrala badplatserna! Här tipsar vi om flera badplatser i och omkring Örebro.

1. Dimbobaden

Denna fantastiska lilla bukt, Dimbobaden, ger dig vibbar från utlandet och semesterkänsla deluxe. Ett tips är att hänga kvar framåt kvällen och njuta av den rofyllda solnedgången när lugnet lägger sig över sjön.

Badplats med sandstrand och gräs.
Dimbo

2. Åstabadet

På Hjälmarens norra sida ligger Åstabadet, ännu en undangömd skatt. Här kan du njuta av lugnet, lyssna på fågelkvittret och låta barnen leka vid bryggan.

Ett barn går i vattenbrynet vid en sjö.
Åstabadet

3. Alnängsbadet

För dig som vill ha cykelavstånd från city, tipsar vi om Alnängsbadet. Rymligt med plats runt hela sjön, bra tillgänglighet och intillliggande utegym och beachvolleybollplan för de aktiva.

Brygga i en sjö med skog runtomkring.
Alnängsbadet

4. Ramsjön

På väg mot Nora passerar du Ramsjön där du kan bada, grilla och ha det skönt på stranden. Passa på att åka vidare mot trästaden Nora för att strosa runt i stan där de gamla pastellfärgade husen och vackra vyerna mot Norasjön.

Badplats vid en skogssjö.
Ramsjön

5. Södra Ånnabodasjön

Sist men inte minst tipsar vi om Södra Ånnabodasjön, en rymlig badplats med stor brygga. Det finns även en badramp för rullstol samt toalett. Väl i Ånnaboda finns även MTB- och vandringsslingor, varav 2,5 km-slingan är rullstolsanpassad. För långliggaren finns camping och andra övernattningsmöjligheter.

En brygga ut i en sjö och en ramp som leder ner i vattnet.
Södra Ånnabodasjön

6. Solbergabadet

Solbergabadet i Kilsmo är ett trevligt bad med långgrund sandstrand, stora gräsytor och grillplats. Simma ut till den nya badflotten eller gå i från bryggan. Här finns allt för en heldagsutflykt!

En badbrygga med tre personer i en sjö.
Solbergabadet

7. Hästhagens bryggbad

Vid Karlslund har Örebro kommun iordningställt bryggbadet i Hästhagen. Definitivt ett väl värt besök! När du ändå är i trakterna, varför inte spela lite minigolf, frisbee eller hyra kanot vid Hästhagen. Eller kanske ta dig vidare till Karlslunds Herrgård med trädgård!

En sexkantig brygga ut i Svartån..
Hästhagens bryggbad

8. Karlslunds tegelbad

Inte långt ifrån Hästhagens bryggbad, ligger Karlsunds tegelbad. Förutom en stor brygga att bada vid, finns även grillplatser, bänkar och omklädningsrum. Eftersom det ligger i kulturreservatet Karlslund, finns det dessutom en massa fin natur att upptäcka när du är där!

En stor brygga intill en å. På andra sidan ån syns skog.
Karlslunds tegelbad

Naturkartans hemsida kan du få mer information och vägbeskrivningar till Örebro kommuns badplatser.

Inspiration från andra kategorier

Staden

Örebro slott

Natur och äventyr

5 fina ställen som får dig att tappa hakan

Strax utanför

Trästaden Askersund vid Vätterns skärgård