SV
Svenska
Mat & dryck

Anders lagar mat med ärlighet och kärlek på CV-köket

Publicerad 2022-02-10 / Uppdaterad 2024-03-04
I det anrika tegelhuset på det forna industriområdet ligger matstudion CV-köket. Ägaren och kocken Anders Johnssons filosofi är enkel: "med ärliga och goda råvaror blir det gott - faktiskt jäkligt gott".
Taggar:
#restauranger
Anders Johnson. Foto: Andreas Hylthén

"Jag vill med CV-köket göra skillnad, vara med att förändra framtidens sätt att äta och producera mat. Jag vill hjälpa till att förändra nu, därför köper jag in våra råvaror från bönder och yrkesfiskare med rätt attityd. Jag vill bidra till ett regenerativt, återskapande jordbruk och ett långsiktigt hållbart fiske.

Våra samarbetspartners och leverantörer delar våra värderingar och genom åren har vi byggt upp personliga relationer och lärt oss mycket på vägen. Jag vill också att odlare, fiskare och bönder som arbetar hållbart på riktigt ska ha skäligt betalt för sitt arbete, det är därför vår mat ibland kostar lite mer. Det måste den få göra. Jag vill helt enkelt vara en liten del i ett hållbart matsystem för framtiden.

Min matlagning är enkel, det handlar om att laga ärlig och kärleksfull mat, utan genvägar.

Min matlagning är enkel, det handlar om att laga ärlig och kärleksfull mat, utan genvägar. Det måste vara gott, faktiskt jäkligt gott och aldrig på bekostnad av djur och naturs välmående."

Det säger Anders Johnsson som är ägare av, och kock på, CV-köket i Örebro. Förutom matlagningskurser, slutna middagssällskap och catering finns även konceptet Middag runt köksön. Anders beskriver det själv som "...enkelt, ärligt och avslappnat. Med rätt kunskap, fantastiska råvaror och riktiga relationer med ambitiösa bönder och producenter så behöver man inte krångla till det." Med en kock, en sommelier, en meny och tolv gäster runt köksön blir det en kväll, full av smakupplevelser, som du kommer minnas länge.

Om CV-områdets historia

När det statliga järnvägarna blev allt fler under slutet av 1800-talet behövdes fler stora verkstäder för att reparera och underhålla lok och vagnar. En av dessa verkstäder byggdes upp i Örebro, närmare bestämt på CV-området. Idag, över hundra år senare, finns fortfarande samma typ av verksamhet här och de vackra, tidstypiska byggnaderna vittnar om en viktig del i Örebros historia.

Foto: Andreas Hylthén

Fler restauranger i Örebro

Tända ljus i olika färger.
Mat & dryck

Egastronomi - smakupplevelser för alla sinnen

Egastronomi erbjuder måltidsupplevelser med lokala råvaror och annorlunda upplägg. De verkar i ett före detta kapell I Kumla.
Mat & dryck

8 restauranger med fjärran smaker

Visst är det underbart att uppleva nya platser i andra länder? Här är åtta tips på matställen i Örebro som skickar iväg dina smaklökar på resor till andra kontinenter.
En elegant upplagd maträtt på en vit tallrik med svart kant.
Utflykter

Katrinelunds Sjökrog - lokala smaker med elegans

Förena mat i toppklass med lokalt ursprung, ett svårslaget sjönära läge och en avslappnad atmosfär för skönt häng så får du Katrinelund – Hjälmarens kanske mest påhittiga plats.
Mat & dryck

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.
En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.
Mat & dryck

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.
Mike från Mikes foodtruck, iklädd keps och solglasögon, ler mot en mörkhårig kvinna som syns bakifrån
Mat & dryck

Mikes foodtruck

Lokalt käk kryddat med amerikanska smaker – det är receptet på både Mike foodtrucks hamburgare och matvagnens succé i lunch-Örebro.