"Jag vill med CV-köket göra skillnad, vara med att förändra framtidens sätt att äta och producera mat. Jag vill hjälpa till att förändra nu, därför köper jag in våra råvaror från bönder och yrkesfiskare med rätt attityd. Jag vill bidra till ett regenerativt, återskapande jordbruk och ett långsiktigt hållbart fiske.
Våra samarbetspartners och leverantörer delar våra värderingar och genom åren har vi byggt upp personliga relationer och lärt oss mycket på vägen. Jag vill också att odlare, fiskare och bönder som arbetar hållbart på riktigt ska ha skäligt betalt för sitt arbete, det är därför vår mat ibland kostar lite mer. Det måste den få göra. Jag vill helt enkelt vara en liten del i ett hållbart matsystem för framtiden.
Min matlagning är enkel, det handlar om att laga ärlig och kärleksfull mat, utan genvägar.
Min matlagning är enkel, det handlar om att laga ärlig och kärleksfull mat, utan genvägar. Det måste vara gott, faktiskt jäkligt gott och aldrig på bekostnad av djur och naturs välmående."
Det säger Anders Johnsson som är ägare av, och kock på, CV-köket i Örebro. Förutom matlagningskurser, slutna middagssällskap och catering finns även konceptet Middag runt köksön. Anders beskriver det själv som "...enkelt, ärligt och avslappnat. Med rätt kunskap, fantastiska råvaror och riktiga relationer med ambitiösa bönder och producenter så behöver man inte krångla till det." Med en kock, en sommelier, en meny och tolv gäster runt köksön blir det en kväll, full av smakupplevelser, som du kommer minnas länge.
Om CV-områdets historia
När det statliga järnvägarna blev allt fler under slutet av 1800-talet behövdes fler stora verkstäder för att reparera och underhålla lok och vagnar. En av dessa verkstäder byggdes upp i Örebro, närmare bestämt på CV-området. Idag, över hundra år senare, finns fortfarande samma typ av verksamhet här och de vackra, tidstypiska byggnaderna vittnar om en viktig del i Örebros historia.