Barnens favoriter

Full fart på Gustavsviks äventyrsbad och resort

Publicerad 2020-07-14 / Uppdaterad 2021-05-25
Djupt inne i djungeln dyker den äntligen upp. The Lost City. Ruiner, märkliga skulpturer, bastanta murar och rester av gamla tempel. Äventyret kan börja!

Den skakiga repbron tar dig över den rytande forsen på vägen upp mot bergets topp. Där tar den slut. Du tvekar. Enda vägen framåt är att kasta sig ner i det virvlande vattnet. Men att vända om…? När du kommit så långt?

- Ska du åka någon gång, eller?

Tonen är skarp och en smula irriterad. Bakom dig står en liten tjej med lockigt hår, kavat blick och badring. Vänta nu… Badring..? Här?

Plötsligt vaknar du till. Inser att det här faktiskt inte är en sydostasiatisk djungel utan ett badhus mitt på Närkesslätten och att den förlorade staden, Lost City, är en del av en av Örebros största besöksmål, äventyrsbadet Gustavsvik. Och att den lilla tjejen är betydligt mer sugen på att kasta sig ut i vildvattenforsen än du själv.

Äventyrsbadet Lost City från ovan.
Lost City på Gustavsvik.

Lost City - ett vattenfyllt nöjesfält

Ni är inte ensamma. Äventyrsbadet Lost City lockar hundratusentals besökare varje år. Bland palmer och ormbunkar i den prunkande djungelmiljön finns flera hisnande vattenrutschbanor. Tyck på en knapp och byt miljö inuti. Tävla med kompisen och försök få dagens snabbaste tid. Eller ge dig ut i Sveriges allra längsta vattenrutschkana, över 200 meter lång och med en åktid på en minut.

Lost City är inget vanligt badhus. Inget vanligt äventyrsbad heller. Snarare är det ett enda stort vattenfyllt nöjesfält. En heldagsupplevelse där du dessutom kan avnjuta en asiatiskt inspirerad lunch mitt i den grönskande djungeln.

Minigolfbana med ett slott i miniatyr
Äventyrsminigolf på Gustavsvik.

Gustavsvik Resort med äventyrsbad

Gustavsvik är mer än Lost Citys äventyrsbad. Här väntar fler sommaräventyr runt hörnet. Det stora sommarbadet bjuder på fler vattenrutschar, pooler och stora grönomåden att breda ut filten på. För dig som hellre håller igång, finns ett stort gym i anslutning till badet.

Intill ligger den femstjärniga familjecampingen med 675 campingtomter och flera moderna servicehus. På campingen finns även topputrustade stugor, butik, en glassbar och restaurang Campero.

Aktiviteterna är många, så här behöver du aldrig ha tråkigt. Förutom de båda baden kan du spela minigolf bland några av Örebros landmärken. Vad sägs om en hole in one bland slottets spöken? För de yngre finns dessutom racerbilar, hoppborgar, spelhall, djur och en stor lekplats. Perfekt för att hålla familjen både sysselsatt och avkopplad på samma gång.

Gustavsvik

Barnens Örebro

höst_örebro-2

Höstlov i Örebro - 8 tips för barnfamiljen!

Spökstaden Årets kusligaste vecka i Sveriges läskigaste stad – det är höstlovet i Örebro, det! När staden förvandlas till Spökstaden kommer mystiska varelser, magiska kusligheter och ett och annat snällt…
En äldre kvinna i ljusblå klänning spelar minigolf och ska precis putta bollen mot hålet.

Spela minigolf i Örebro

Minigolf är en perfekt aktivitet för både stora som små! Utmana dig själv eller någon annan i en runda. Hur många hole-in-one kan du få på?
Två blonda barn leker på en turkos leksaksbil.

48 timmar i Örebro för barnfamiljen

Boka hotell i Örebro Här finns tips på hotell om vill stanna lite längre i Örebro. Dag 1: Upplevelsebada på Lost City När ni har checkat in på ert hotell…
En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.

Gustavsvik

Gustavsvik är en familjecamping, ett upplevelsebad och sommarbad, en träningsanläggning och simbassäng, en restaurang och minigolfbana. Allt kul på samma ställe, med andra ord! Lost City är Sveriges häftigaste bad…
En ung kille skejtar på en ramp.

Äventyrsdygn med barnen i Örebro

Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Såhär kan ni spendera en äventyrlig helg med barnen. Håll i er, för ni kör vi! Upplevelsebada på Lost City När ni har checkat in på…
Två mönstrande handskbeklädda händer håller om ett rött cykelstyre.

Fart och fläkt för hela familjen

Cykla downhill på Kvarntorpshögen  Här finns leder för alla nivåer av downhillcyklister och med ankarliften kommer du upp de 100 höjdmetrarna utan att trampa. Det finns även leder för barn och nybörjare,…