SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
För barn

Full fart på Gustavsviks äventyrsbad och resort

Publicerad 2020-07-14 / Uppdaterad 2022-03-18
Djupt inne i djungeln dyker den äntligen upp. The Lost City. Ruiner, märkliga skulpturer, bastanta murar och rester av gamla tempel. Äventyret kan börja!
Taggar:
#barnvänligt

Den skakiga repbron tar dig över den rytande forsen på vägen upp mot bergets topp. Där tar den slut. Du tvekar. Enda vägen framåt är att kasta sig ner i det virvlande vattnet. Men att vända om…? När du kommit så långt?

- Ska du åka någon gång, eller?

Tonen är skarp och en smula irriterad. Bakom dig står en liten tjej med lockigt hår, kavat blick och badring. Vänta nu… Badring..? Här?

Plötsligt vaknar du till. Inser att det här faktiskt inte är en sydostasiatisk djungel utan ett badhus mitt på Närkesslätten och att den förlorade staden, Lost City, är en del av en av Örebros största besöksmål, äventyrsbadet Gustavsvik. Och att den lilla tjejen är betydligt mer sugen på att kasta sig ut i vildvattenforsen än du själv.

Äventyrsbadet Lost City från ovan.
Lost City på Gustavsvik.

Lost City - ett vattenfyllt nöjesfält

Ni är inte ensamma. Äventyrsbadet Lost City lockar hundratusentals besökare varje år. Bland palmer och ormbunkar i den prunkande djungelmiljön finns flera hisnande vattenrutschbanor. Tyck på en knapp och byt miljö inuti. Tävla med kompisen och försök få dagens snabbaste tid. Eller ge dig ut i Sveriges allra längsta vattenrutschkana, över 200 meter lång och med en åktid på en minut.

Lost City är inget vanligt badhus. Inget vanligt äventyrsbad heller. Snarare är det ett enda stort vattenfyllt nöjesfält. En heldagsupplevelse där du dessutom kan avnjuta en asiatiskt inspirerad lunch mitt i den grönskande djungeln.

Minigolfbana med ett slott i miniatyr
Äventyrsminigolf på Gustavsvik.

Gustavsvik Resort med äventyrsbad

Gustavsvik är mer än Lost Citys äventyrsbad. Här väntar fler sommaräventyr runt hörnet. Det stora sommarbadet bjuder på fler vattenrutschar, pooler och stora grönomåden att breda ut filten på. För dig som hellre håller igång, finns ett stort gym i anslutning till badet.

Intill ligger den femstjärniga familjecampingen med 675 campingtomter och flera moderna servicehus. På campingen finns även topputrustade stugor, butik, en glassbar och restaurang Campero.

Aktiviteterna är många, så här behöver du aldrig ha tråkigt. Förutom de båda baden kan du spela minigolf bland några av Örebros landmärken. Vad sägs om en hole in one bland slottets spöken? För de yngre finns dessutom racerbilar, hoppborgar, spelhall, djur och en stor lekplats. Perfekt för att hålla familjen både sysselsatt och avkopplad på samma gång.

Gustavsvik

Barnens Örebro

Stora Holmen_3

Thereses sommar med barn i Örebro - här är hennes bästa tips

Saker att göra i Örebro för barn Sommartid hittar hon gärna på saker utomhus med sina barn, som är i åldrarna från 3 till 13 år. I ett inlägg på…
Två barn, en flicka och en pojke, står med käpphästar mot en stenvägg.

48 timmar i Örebro för lekfulla småbarnsfamiljen

Ta tronen på Stora Holmens lekplats Stora Holmen är lika med stor lekplatsunderhållning. Här finns något spännande för alla barn, där klapphagen med fåren väntar ivrigt på att charma. Lekmiljön…
Headerbild artikelsida (3)

5 museer för nyfikna barn

1. Djur från hela världen på Biologiska museet Karolinska skolans biologiska museum är en guldgruva för dig som gillar djur. Möt en älg, vargar och det som en gång var…
alexandraodell14

Lustiga landet - utflyktsmål i naturen för barnfamiljen

Lustiga landet är en plats full av upplevelser, utmaningar och äventyr. Här finns hinderbanor, labyrinter, 5-kamp och andra roliga lekstationer för barn i olika åldrar. Det är utformat som en…
Ett miniatyrlok med vagnar står på spåret.

3 miniatyrvärldar i Örebrotrakten

Ett Hallsberg i miniatyr  När det handlar om tåg, var är då lämpligare att börja än i Hallsberg? I anslutning till Bergööhuset finns en jättelik miniatyrvärld av Hallsbergs bangård med…
Stora Holmen_3

14 roliga ställen för barn utomhus i Örebro

Barnens trädgård Barnens trädgård vid Karlslunds herrgård bjuder in till fantasifull lek och bus i det gröna. Passa på att ta en finfika på herrgården efteråt (öppet till den 22…