SV
Svenska
Barn

Full fart på Gustavsviks äventyrsbad och resort

Publicerad 2020-07-14 / Uppdaterad 2022-03-18
Djupt inne i djungeln dyker den äntligen upp. The Lost City. Ruiner, märkliga skulpturer, bastanta murar och rester av gamla tempel. Äventyret kan börja!
Taggar:
#barnvänligt

Den skakiga repbron tar dig över den rytande forsen på vägen upp mot bergets topp. Där tar den slut. Du tvekar. Enda vägen framåt är att kasta sig ner i det virvlande vattnet. Men att vända om…? När du kommit så långt?

- Ska du åka någon gång, eller?

Tonen är skarp och en smula irriterad. Bakom dig står en liten tjej med lockigt hår, kavat blick och badring. Vänta nu… Badring..? Här?

Plötsligt vaknar du till. Inser att det här faktiskt inte är en sydostasiatisk djungel utan ett badhus mitt på Närkesslätten och att den förlorade staden, Lost City, är en del av en av Örebros största besöksmål, äventyrsbadet Gustavsvik. Och att den lilla tjejen är betydligt mer sugen på att kasta sig ut i vildvattenforsen än du själv.

Äventyrsbadet Lost City från ovan.
Lost City på Gustavsvik.

Lost City - ett vattenfyllt nöjesfält

Ni är inte ensamma. Äventyrsbadet Lost City lockar hundratusentals besökare varje år. Bland palmer och ormbunkar i den prunkande djungelmiljön finns flera hisnande vattenrutschbanor. Tyck på en knapp och byt miljö inuti. Tävla med kompisen och försök få dagens snabbaste tid. Eller ge dig ut i Sveriges allra längsta vattenrutschkana, över 200 meter lång och med en åktid på en minut.

Lost City är inget vanligt badhus. Inget vanligt äventyrsbad heller. Snarare är det ett enda stort vattenfyllt nöjesfält. En heldagsupplevelse där du dessutom kan avnjuta en asiatiskt inspirerad lunch mitt i den grönskande djungeln.

Minigolfbana med ett slott i miniatyr
Äventyrsminigolf på Gustavsvik.

Gustavsvik Resort med äventyrsbad

Gustavsvik är mer än Lost Citys äventyrsbad. Här väntar fler sommaräventyr runt hörnet. Det stora sommarbadet bjuder på fler vattenrutschar, pooler och stora grönomåden att breda ut filten på. För dig som hellre håller igång, finns ett stort gym i anslutning till badet.

Intill ligger den femstjärniga familjecampingen med 675 campingtomter och flera moderna servicehus. På campingen finns även topputrustade stugor, butik, en glassbar och restaurang Campero.

Aktiviteterna är många, så här behöver du aldrig ha tråkigt. Förutom de båda baden kan du spela minigolf bland några av Örebros landmärken. Vad sägs om en hole in one bland slottets spöken? För de yngre finns dessutom racerbilar, hoppborgar, spelhall, djur och en stor lekplats. Perfekt för att hålla familjen både sysselsatt och avkopplad på samma gång.

Gustavsvik

Barnens Örebro

En ljusgrön vattenkanna står på en grön gräsmatta.

Sommarlov i Örebro

Lov Örebro samlar aktiviteter för barn under alla skollov. Programmet uppdateras löpande och de flesta aktiviteter är gratis. Läs mer på Örebro kommuns webbsida
Ett bitt trähus med röda dörrar och en gammaldags hästvagn framför.

Sensommarfest 16-18 augusti

Mat- och dryckesmarknad, kräftfiske, Barnens marknad i Lilla Wadköping, Önskekonserten och familjeaktiviteter hela helgen. Den 16-18 augusti är det Sensommarfest i Wadköping och Stadsparken i Örebro.

Dagens dopp i Örebro – för barn

Bada järnet på innebad och utepooler  I Örebro finns Sveriges största äventyrsbad, Lost City på Gustavsvik. Sommartid kan du även bada loss vid utomhuspoolerna, vattenlekbassängen och testa på vattenrutschbanan Familyslide.  …
Young friends playing air hockey game

11 fartfyllda inomhusaktiviteter i Örebro

Det finns inget dåligt väder… Faktiskt! Listan på kul inomhusaktiviteter i Örebro är lång och omväxlande. Boka med kompisar och familj och ha en skoj dag tillsammans.

Rysligt mysigt höstlov i Örebro

Kalla källarvalvskårar, nervkittlande vattenforsar och hiskeliga spökhistorier. Höstlovet i Örebro bjuder på hög spänning men även på riktigt mycket mys.
Ånnaboda_3

Sportlovskul i Örebro

En skolledig vecka mitt i vintern är som gjort för lek och bus. I Örebro finns roliga, mysiga och sportiga aktiviteter att njuta av.