SV
Svenska
Barn

Dagens dopp i Örebro – för barn

Publicerad 2024-05-30
Plask, bad och vattenlek. I Örebro finns en drös härliga badplatser, sprayparker och vattenlekotoper. Vattenleko-vadå? Jo, det ska vi förklara. Och sedan lämnar vi vattenlekandet till dig - hur många badäventyr hinner du pricka av i sommar?

Bada järnet på innebad och utepooler 

I Örebro finns Sveriges största äventyrsbad, Lost City på Gustavsvik. Sommartid kan du även bada loss vid utomhuspoolerna, vattenlekbassängen och testa på vattenrutschbanan Familyslide.  

Är du på jakt efter fler utomhuspooler ska du åka till Voxbadet eller Vivallabadet. Och om vädret inte är på din sida finns inomhusbaden Brickebackens bad, Eyrabadet och Hagabadet

Barn står med ryggen till och tittar ut över en vattenrutschbana.

Upptäck stadsnära vattenlek

Hänger du i stan i sommar finns en hel drös vattenmiljöer som erbjuder olika aktiviteter. Det finns bland anant flera lekplatser med sand- och vattenlek med pumpar. 

Det finns även några vattenlekotoper, det vill säga platser med mer naturliga lekbara vattenmiljöer, som groddammar och lekbäckar. 

Och sist men inte minst. Har du inte testat Stadsparkens nya spraypark så är det hög tid. Det är en typ av vattenlek utan bassäng med sprutande vatten från olika lekfulla duschar och fontäner. Perfekt att leka och svalka sig i en varm sommardag i stan. 

Ta med barnen på badutflykt 

Pooler, lekotoper och sprayparker i all ära. Men är du ute efter sommarutflykten med egen picknick och strandtennis finns en hel del fina badplatser en liten tur utanför stadskärnan. 

Här listas hela 18 badplatser i och runt Örebro.  

Gräs och sandstrand och silhuetter av barn och vuxna på strand och i vatten.

Mer sommar och bad

Natur

Bada i Örebro: 8 tips på badplatser

Badsugen i Örebro? Hitta de gömda pärlorna längs Hjälmarens strand eller utforska de lite mer centrala badplatserna!
En får tacka_3
Mat & dryck

Den ultimata glasskompassen

Kaféer och kiosker med god glass i Örebro! Stadsparken, Handelsboden i Wadköping, Lyckliga hönans glass, Götlunda glass och Go' glass.
Två barn, en flicka och en pojke, står med käpphästar mot en stenvägg.
Barn

11 småbarnsvänliga tips i Örebro

Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev Örebros klassiska sevärdheter med de allra yngsta i familjen.