fbpx

Hemliga menyer och lokala smaker i Cajsas matsal

Lokala smaker
Publicerad 2021-05-11 / Uppdaterad 2021-05-17
Cajsas matsal är en restaurang i Gamla Örebro som öppnar upp vid specifika tillfällen. Med en hemlig meny, oväntade smaköverraskningar och lokala råvaror i säsong har "Cajsas" hittat en egen nisch i Örebros restaurangvärld. Gamla Örebros ägare, Robin Andersson, berättar mer.

Den 5 och 6 juni är det återigen dags för gäster att sätta sig till bords i Cajsas matsal. Berätta, vad är Cajsas matsal?

"Cajsas matsal är en pop up-restaurang som huserar i vår matsal på övervåningen. Vi började köra det här konceptet strax efter att vi tog över Gamla Örebro på hösten 2018.

Vi vill återskapa samma typ att känsla och atmosfär som vi hade när vi drev Restaurang Drängen - avslappnat med värme och nära kontakt med gästen, helt enkelt! Responsen har varit helt fantastisk. Gästerna är många gamla bekanta ansikten från Drängentiden som ständigt bokar och återkommer, men det kommer även nya bekantskaper."

En middagsdukad restaurang utan gäster.
Foto: Sam Skogh

På vilket sätt är Cajsas matsal lite annorlunda än andra restauranger i Örebro?

"Cajsas matsal är unik på flera sätt. Dels öppnar vi bara upp vid specifika tillfällen, dels är menyerna hemliga. Rätterna speglar årstiderna och tillagas med lokala samarbeten. Det ger oss i köket stor möjlighet att anpassa och styra vilka råvaror och rätter som är bäst just nu och ska serveras. Oftast är det en eller ett par råvaror gästerna inte provat förut - eller kanske inte skulle "våga" beställa från en vanlig à la carte meny. Det kan till exempel vara fjärsing, grisblod, rysk störkaviar, hästfilé, torsktunga eller gädda."

Foto: Sam Skogh

Menyerna beskrivs som "hemliga, men med extra smaköverraskningar under kvällens gång". Vilka reaktioner på "överraskningsmaten" från gästerna har ni fått?

"Ja, vi serverar en hemlig 5-rätters meny, men det brukar landa på uppåt 10-11 serveringar med de små extra smaköverraskningarna under kvällens gång. De små mellanserveringarna är väldigt populära. Det skapar dels ett överraskningsmoment, dels har de ofta väldigt specifika och tydliga smaker. Den hemliga menyn med små överraskningar här och där gör att det hela tiden händer något spännande för våra gäster."

Foto: Sam Skogh

Läs mer om

Gamla Örebro Café & konferens