Staden

Jul i Örebro

Publicerad 2020-11-18 / Uppdaterad 2021-11-08
Julmys, julshopping och julsmaker - i Örebro finns många mysiga sätt att komma i julstämning!

Julstämning i Örebro

I Lindbacka bruk finns kafferosteri, kombuchatillverkning, blomstermakeri, delikatessbutik med mera. Alla lördagar i advent bjuder Lindbacka bruk in på mysiga julmarknader.

I Wadköping kan du uppleva en äkta, gammeldags julstämning. Julgirlangerna hängs upp, gränder och torg pyntas och i fönstren lyser ljusstakens varma sken. Här dukar hantverkare och försäljare upp för julmarknad på söndagarna 21 november, 28 november, 5 december och 12 december.

Hos gårdsbutiken Olssons magasin i Glanshammar är det julstämning ända från november. Julblommor, julklappar och julting av olika slag. Varför inte ta en vinterpromenad i naturreservaten Tåsta eller Mantorpsskogen när du ändå är i krokarna?

Två personer står tätt intill varandra och tittar in genom en juldekorerat skyltfönster.
Kom i julstämning i Örebro.

Julsmaker i Örebro

Vad sägs om julmat från en herrgård, ett växthus eller på franskt vis? Kanske föredrar du vegetariska godsaker eller lokal julskinka? Här tipsar vi om julbord i Örebro - både traditionella och nytänkande.

För julmustälskaren

Ett måste på julbordet

Femtio miljoner liter. Så mycket julmust slinker ner genom svenskarnas strupar varje år. Men vad vet du egentligen om denna ursvenska läskedryck? En dryck som gått från att vara ett alkoholfritt substitut till att bli en självklarhet på svenska julbord?

Ingen jul utan korv!

Nystekt och glänsande i prinsform i en järngryta på julbordet. Familjefavorit á la Falun tillsammans med stuvade makaroner. Eller kokt i wienermodell med senap och ketchup hos gatuköket. Form och recept varierar. Men korven har ett fast grepp om våra matvanor. Och Närke har en alldeles speciell plats i den avlånga maträttens svenska historia.

Evenemang inför jul

Inspiration från andra kategorier

Natur och äventyr

Kallbad är hett i höst

Strax utanför

Utflykt med fine dining och vackra vyer

Lokala smaker

Smaka på ölstaden Örebro