SV
Svenska
Mat & dryck

6 romantiska restaurangspärlor i Örebro

Publicerad 2022-01-20 / Uppdaterad 2024-03-04
Gå ut och äta på restaurang är ett mysigt sätt att fira kärleken, lära känna nya dejten eller bara piffa till vardagen lite. I Örebro kryllar det av romantiska restauranger som har det där lilla extra. Här är örebroarnas tips!

Ingeborgs

Ingeborgs är restaurangen som har blivit många örebroares favoritställe. Med elegant salongsmiljö och en meny med fingertoppskänsla, blir maten och drycken en upplevelse du gärna kommer tillbaka till.

Ett romantiskt möte skulle jag ta på någon av stadens restauranger, särskilt runt Stallbacken. Gro eller Ingeborgs! 😍

Örebroare

Mojo

Mojo ligger på restaurangtäta Stortorget, där sorlet och klirret stiger från uteserveringarna bubblar sommartid. Restaurangen inomhus är något utöver det vanliga - inredningen med sammet, guld och brokad skapar en lyxmysig känsla. Menyn är inspirerad från världens alla hörn och ändras utefter säsong. Strax intill restaurang Mojo ligger hotellet med samma namn.

Kitchenette

Kitchenette ligger på Ågatan 3 och kallar sig "en liten restaurang, ett stort kök". Här suddas gränserna mellan de klassiska restaurangbarriärerna ut och servis, bar och kök flyter samman på ett trevligt sätt. Menyn fokuserar på "sharing", att dela rätter, och maten har influenser från hela världen.

Sharing is caring, enligt Kitchenettes melodi. Foto: Kitchenette

Cantina N3

Cantina N3 är en dold restaurangpärla i Örebro. Läget på hörnet av Olof Palmes torg är lite anonymt, men trots det har örebroarna hittat hit och La Cantina har blivit örebroarnas hemtrevliga kvarterskrog. Restaurangen är som gjord för Lady-och-Lufsen-par och rekommenderas dessutom i The White guide:

Krögare och kock är italienare och brinner tydligt för sitt matarv – känslan är krogen på hörnet i valfri italiensk småstad.

The White Guide

Stadsträdgården

Stadsträdgården är en grön och skön oas i Örebro. Med läget i den grönskande Stadsparken och vegetariskt i fokus på såväl buffé som a la carte, är grönt deras filosofi. Sommartid har de en härlig uteservering och året om kan man njuta av maten i växthuset. Missa inte deras stenugnsbakade pizzor och gofikabuffé!

Restaurang Gro

Restaurang Gro ligger på mysiga kullerstenstorget Stallbacken. Som namnet antyder, är godsaker från växtriket i fokus på menyn, men det finns även rätter för både fisk- och köttätaren.

Fler tips på restauranger finns samlade i kategorin Lokala smaker.

Lunch på restaurangen Gro. Två tallrikar med mat sedda ovanifrån.
Lunch på Gro

Fler restaurangtips i Örebro

Mat & dryck

8 restauranger med fjärran smaker

Visst är det underbart att uppleva nya platser i andra länder? Här är åtta tips på matställen i Örebro som skickar iväg dina smaklökar på resor till andra kontinenter.
En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.
Mat & dryck

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.
En tallrik med pannkakor, jordgubbar och jordgubbsglass.
Mat & dryck

Här kan du äta frukost och brunch i Örebro

Mysig hotellfrukost, en ordentlig brunch eller en frukostmacka på ett mysigt café - här tipsar vi om frukost- och brunchställen i Örebro!
Mat & dryck

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.
En ostkaka med gul blomma på toppen.
Staden

4 "coffice" i Örebro

Ibland behöver man byta miljö för att få kreativiteten att flöda igen. Här är fem tips på ”coffice”, jobb- och pluggvänliga kaféer i centrala Örebro.
Närbild på vaniljmunkar och bullar.
Mat & dryck

Fika i Örebro

Fikasugen i Örebro? Här får du tips på olika sorters kaféer i Örebro. Klassiska konditorier, veganska sötsaker, fräscht fikabröd och annat gott!