SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Staden

Second hand i Örebro

Publicerad 2024-02-26 / Uppdaterad 2024-04-15
Tänk att ekonomisk och miljösmart shopping numera är synonymt med att vara trendigast i stan! Second hand är det nya svarta och i Örebro är utbudet minst sagt generöst. Vi listar några av stans second hand-butiker så att du kan göra dig redo för en riktig fyndrunda.
Taggar:
#shopping

Kavalkad 

Om du är ute efter de riktiga design-skatterna ska du börja din second hand runda i Örebro med att kika förbi hos Kavalkad på Järntorget. Lampor, möbler, glas – you name it! Butiken är en fröjd för ögat och en guldgruva för den som vill hitta unika föremål att piffa upp tillvaron med.  

Rocking Retro 

Retrogalen? Rocking Retro är en gömd pärla på Engelbrektsgatan 27 och erbjuder ett härligt sortiment av väl utvalda detaljer till hemmet. Här kan du fynda eftertraktat porslin och annan inredning.  

Kavalkad.

Röda korset  

Den lilla Röda Korset-butiken i Wadköping rymmer lite av allt. Här finns ett utvalt utbud av vintage och antikviteter. Den charmiga lokalen, inbäddad i de gamla trähusen, skapar en mysig atmosfär och gör butiken till en destination i sig. Röda Korset har även en stor second hand-butik i Marieberg där du hittar allt från textilier och accessoarer till möbler och porslin. 

Bergslagens secondhand city 

På Drottninggatan 17 hittar du butiken Bergslagens secondhand city. Här finns ett blandat utbud av kläder, möbler, elektronik och andra prylar. Sortimentet uppdateras även ständigt. Titta in och se om du kan hitta något guldkorn.  

Cirkeln

Cirkeln är en nyöppnad second hand butik som ligger vid Österplan på Förmansgatan 10. Konceptet går ut på att besökare lämnar in begagnade dam- och herrkläder i fint skick som sedan säljs vidare av butiken. Lämna in gammalt och fynda "nytt". Cirkulärt och smidigt, en riktig win-win situation.

Rocking Retro.

Myrorna 

Myrorna har inte bara en, utan två, second hand-butiker i Örebro. Mitt i stan, på Drottninggatan 38, ligger Myrornas ena butik. Den är en välsorterad second hand som är mer inriktad på personliga, unika plagg och prylar med det lilla extra. Det finns även en lite större butik på Hagagatan 51 som säljer kläder, inredning och möbler.  

Erikshjälpen 

Bara ett stenkast från Myrornas butik på Hagagatan ligger second hand-butiken Erikshjälpen. Det är generöst med parkeringsplatser utanför butiken. Den fylls även regelbundet på med möbler, husgeråd, kläder, böcker och annat som är fint att fynda. 

Ge för livet 

Även butiken Ge för livet finns i två upplagor i Örebro: på industriområdet Nasta och i city. I citybutiken kan du shoppa hållbart bland utvalda klädesplagg, saker för hemmet, husgeråd, böcker och textilier. Passa också på att fika i deras mysiga kafé. Ge för livet i Nasta är en större butik som dessutom erbjuder leksaker, musik och teknikprylar. Även här finns ett kafé med populära räkmackor. 

Second hand utanför Örebro city:

Loppisintresserad?

Är du även intresserad av loppis? Runt om i länet finns ett gäng trevliga gårdsloppisar att besöka. Du kan läsa mer om det här.