fbpx

Självplock i Örebro

Lokala smaker
Publicerad 2021-06-17 / Uppdaterad 2021-06-29
Under sommarmånaderna öppnar flera av Örebro läns gårdar och odlingar upp för självplock. På odlingarna kan du plocka allt ifrån jordgubbar och majs till härliga sommarblommor. En otroligt mysig aktivitet som passar alla!

Att själv få gå runt på en gård och plocka är både mysigt och kul. Sedan att man får med sig lokaproducerade grödor av hög kvalitet är ingen nackdel direkt! Här tipsar vi om flera platser i Örebro-området dit du kan åka för att själv plocka allt till sommarens middagar.

1. Joxtorps gård

Cirka en mil utanför Askersund ligger Rönneshyttan, där hittar du Joxtorps gård. De har en jordgubbsodling som du under sommaren kan besöka för att plocka dina egna jordgubbar. Du hittar mer information om Joxtorps gård på deras Facebooksida.

2. Råsta bär

I Stora Mellösa ligger jordgubbsodlingen Råsta bär. Under sommarmånaderna öppnar de upp för besökare att komma och plocka jordgubbar. Du kan läsa mer om Råsta bär och få aktuell info på deras Facebooksida.

Massa röda jordgubbar fyller bilden
Bild: Massimiliano Martini

3. Hjortsberga gård

En bit utanför Kumla ligger Hjortsberga gård. Framåt sensommaren kan du besöka gården för plocka majs. Perfekt till sommarens alla grillkvällar! Du hittar mer information om Hjortsberga gård och aktuella öppettider på deras Facebooksida.

4. Trädgårdshäng

Trädgårdshäng i Vekhyttan erbjuder självplock av snittblommor. Hit kan du komma för att plocka ihop en fin sommarbukett att ha på middagsbordet eller för att ge till någon som du tycker om. För information om Trädgårdshäng och deras självplock, kika in deras Instagramkonto @Tradgardshang.

Ett stort vitt växthus med gröna växter i förgrunden
Trädgårdshäng i Vekhyttan

5. Närkesblomman

I Vintrosa hittar du Närkesblomman som odlar både grönsaker och snittblommor. Under sommarmånaderna kan du besöka dem för att plocka dina egna sommarblommor och köpa nyskördade och ekologiska grönsaker! Läs mer om Närkesblomman och deras självplock på deras hemsida.  

6. Granelunds odlingar

I Granelunds KRAV-märkta självplock är det busenkelt att skörda på egen hand: ta en skördekorg, plocka bland godsakerna enligt anvisningarna och betala vid disken. Klart! Antingen tar du hem de pinfärska grönsakerna och äter direkt, eller så stannar du kvar och fikar i Granelunds trädgårdskafé. Eller både och, förstås!

Fler lokala smaker