SV
Svenska
Barn

Thereses sommar med barn i Örebro - här är hennes bästa tips

Publicerad 2022-07-11 / Uppdaterad 2024-03-04
Influencern Therese Wickman är örebroare i själ och hjärta och tipsar gärna sina följare om smultronställen i Örebro. Slott, cykelutflykter och glamping kommer högt på hennes tipslista i sommar!

Saker att göra i Örebro för barn

Sommartid hittar hon gärna på saker utomhus med sina barn, som är i åldrarna från 3 till 13 år. I ett inlägg på hennes blogg har Therese samlat tips på upplevelser i Örebro som passar barnfamiljer. På hennes lista kan du bland annat läsa om de klassiska sevärdheterna slottet, Gustavsviks camping och Stora Holmen:

"På Gustavsviks camping kan du hitta massa kul att göra, även om du inte bor kvar på campingen. Vi har bland annat spelat äventyrsminigolf, lekt i den stora lekparken och badat på Lost City. Extra mysigt att sitta på restaurangen El Campero en solig kväll och lyssna till livemusiken!"

Äventyrsminigolfen på Gustavsviks camping är en miniatyrvärld av Örebro.
En kvinna i ljusa kläder håller i ett barn, ett slott i bakgrunden.
"Missa inte Örebros BÄSTA och kanske enda glasskafé, Ice cream and coffee."

Fler tips - för stora och små

På tipslistan finns också nyupptäckta favoriter så som Blåbergens glamping och restaurangen Stora Hjortstorps gård:

"Sommarens mysigaste utflykt, oavsett om man är bosatt i Örebro eller inte, är Stora Hjortstorps gård. Det är en restaurang och kafé, som en blandning av Astrid Lindgren och Ernst Kirchsteiger! Man kan ta sig hit snabbt med bil från centrala Örebro, men mitt tips är att ta cykel. Är du på besök i stan och kanske inte har med dig någon egen kan man hyra en cykel på Örebro slott."

Fler av Thereses tips

Wadköpings lekmiljöer

"Kanske världens mysigaste lilla "by", både sommar som vintertid. Wadköping ligger ett stenkast från Stora Holmen med bara Svartån emellan."

Stora holmen - Barnens ö

"Här kan du klappa får, åka med Lille Puttetåget som går runt ön eller varför inte ta en åktur i Pippi Långstrumps karusell?"

Gustavsviks camping

"Här firade vi min sons födelsedag på restaurang Campero. Så himla god mat. Hit kommer vi cykla flera gånger i sommar!"

Blåbergens glamping

"När jag var på besök här så var det för att avnjuta ett dygn i ett av deras glampingtält. Till varje tält hör också en spapool. Hur underbart?"

Örebro slott

"Bara att befinna sig inne i slottet var enligt Matheus en wow-upplevelse. Dessutom fanns det massor för honom att leka med och hur häftig var det inte att gå ner i själva slottskällaren!?"

Fler barnvänliga aktiviteter i Örebro

En ljusgrön vattenkanna står på en grön gräsmatta.

Sommarlov i Örebro

Lov Örebro samlar aktiviteter för barn under alla skollov. Programmet uppdateras löpande och de flesta aktiviteter är gratis. Läs mer på Örebro kommuns webbsida
Ett bitt trähus med röda dörrar och en gammaldags hästvagn framför.

Sensommarfest 16-18 augusti

Mat- och dryckesmarknad, kräftfiske, Barnens marknad i Lilla Wadköping, Önskekonserten och familjeaktiviteter hela helgen. Den 16-18 augusti är det Sensommarfest i Wadköping och Stadsparken i Örebro.

Dagens dopp i Örebro – för barn

Bada järnet på innebad och utepooler  I Örebro finns Sveriges största äventyrsbad, Lost City på Gustavsvik. Sommartid kan du även bada loss vid utomhuspoolerna, vattenlekbassängen och testa på vattenrutschbanan Familyslide.  …
Young friends playing air hockey game

11 fartfyllda inomhusaktiviteter i Örebro

Det finns inget dåligt väder… Faktiskt! Listan på kul inomhusaktiviteter i Örebro är lång och omväxlande. Boka med kompisar och familj och ha en skoj dag tillsammans.

Rysligt mysigt höstlov i Örebro

Kalla källarvalvskårar, nervkittlande vattenforsar och hiskeliga spökhistorier. Höstlovet i Örebro bjuder på hög spänning men även på riktigt mycket mys.
Ånnaboda_3

Sportlovskul i Örebro

En skolledig vecka mitt i vintern är som gjort för lek och bus. I Örebro finns roliga, mysiga och sportiga aktiviteter att njuta av.
Stora Holmen_3

Thereses sommar med barn i Örebro - här är hennes bästa tips

Influencern Therese Wickman är örebroare i själ och hjärta och tipsar gärna sina följare om smultronställen i Örebro.
Två blonda barn leker på en turkos leksaksbil.

Långhelg i Örebro för lekfulla småbarnsfamiljen

48 timmar i Örebro för lekfulla småbarnsfamiljer. En ultimat guide med fartfyllda och roliga aktiviteter som ni inte får missa!
Headerbild artikelsida (3)

5 museer för nyfikna barn

Barnasinne har inte med ålder att göra. Här kommer fem tips på museer i Örebrotrakten som passar nyfikna i alla åldrar!
alexandraodell14

Lustiga landet - utflyktsmål i naturen för barnfamiljen

En plats full av upplevelser, utmaningar och äventyr. Här finns hinderbanor, labyrinter, 5-kamp och andra roliga lekstationer för barn i olika åldrar.
StoraHolmen-omslag1

11 ställen i Örebro för barn med spring i benen

Vill du hitta på något kul utomhus med barnen i Örebro? Då har du kommit rätt! Här tipsar vi om roliga aktiviteter för alla med spring i benen.
En äldre kvinna i ljusblå klänning spelar minigolf och ska precis putta bollen mot hålet.

Spela minigolf i Örebro

Minigolf är en perfekt aktivitet för både stora som små! Utmana dig själv eller någon annan i en runda. Hur många hole-in-one kan du få på?