SV
Svenska
Evenemang

Upplev Aquanauts på Örebro slott

Publicerad 2024-06-03
Aquanauts – Expeditionen är sommarens och höstens stora utställning på slottet. Den tar dig med på den dramatiska forskningsexpeditionen till Siljansringen sommaren 1897. För det var där och då forskarna Inga-Lisa Blomgren och Beata Gardelius gjorde den häpnadsväckande upptäckten.

Här, innanför slottets mäktiga murar, får du ta del av ett makalöst material. Du ställs inför fotografier och illustrationer, dagböcker och doftspår, benrester och fossiler. Och du möter fantastiska gestaltningar av den hittills oupptäckta arten Homo Aquatis, var och en ett konstverk i sig.

Men vad var det egentligen som hände? Och vart tog de båda forskarna vägen?

Vid sidan av den konstnärliga upplevelsen och den spännande berättelsen väcker Aquanauts många känslor och funderingar. Utställningen berör vetenskap, historia, källkritik och inte minst människans livsstil, då som nu. 

Galna fantasier eller obestridliga bevis? Hitta ditt svar på Örebro slott. Aquanauts – Expeditionen pågår från 15 juni till 3 november. 

Fler upplevelser i Örebro

Openart_2024_8
Staden

OpenArt 2024

OpenArt, Skandinaviens största konstbiennal är tillbaka sommaren 2024! Ta del av massor av härlig, tänkvärd, vacker och rolig konst mestadels utomhus. Öppet dygnet om, gratis för alla!
Smakrika-header-visit 1
Evenemang

Smakrika Örebro län

Lokalt producerat, lokalt tillagat. En oslagbar kombo. Konceptet Smakrika Örebro län står för massor av härliga samarbeten med fokus på smakupplevelser, lokala delikatesser och fantastiskt mathantverk.
Staden

En konstfull sommar

Inspireras och fyll på med kulturell näring! Häng med och upptäck allt från hantverk i historisk miljö till nyskapande atjeljékollektiv i Örebro.