SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Utflykter

Vinön - en pärla i Hjälmaren

Publicerad 2020-08-12 / Uppdaterad 2022-05-05
Vinön är Hjälmarens största ö och ett populärt utflyktsmål. Kom hit och upplev livet på en ö!

Vinön är Hjälmarens största ö och ett populärt utflyktsmål. Hit kan du åka med Trafikverkets kostnadsfria färja som avgår dagligen från Hampetorp. Väl på Vinön kan du upptäcka öns trevliga småvägar på cykel eller ge dig ut på vandringsstigen som går precis utmed den västra strandlinjen.

När det börjar kurra i magen kan du slå dig ner på värdshuset. Beställ in nyfångad hjälmargös eller någon annan lokal specialitet. Eller så väljer du något lättare på det lilla caféet. Värdshuset och caféet håller öppet sommartid, värdshuset har även öppet vissa helger under höst, vinter och vår.

Laxtallrik på Vinöns värdshus.
Lunch på Vinöns värdshus

En gång varje sommar brukar vi åka över till Vinön, ta en glass och strosa runt lite. Det är ett fint ställe och nästa gång ska vi ta med cyklar tänkte vi!

Örebroare

Äta och bo på Vinön

På Vinön finns också loppisar och en gästbrygga. På ön kan du även köpa lokalproducerade matvaror som färsk fisk, rökt fisk och andra rökta produkter. Här finns också bröd, kräftor, potatis och mycket mer.

Vid badplatsen längst norrut på ön ligger en strandservering och inte långt därifrån en grillplats med magnifik utsikt över Hjälmaren. Bäst är att lämna bilen på fastlandet och promenera runt eller ta med cykel.

Vill du övernatta på ön? Då kan du välja mellan att bo i stuga, i ett missionshus eller på Vita Husets Bed & Breakfast.

Är du sugen på att vandra? Vandringsslingan på Vinön är kort och vacker, här finns en illustrerad karta över ön (öppnas som pdf-fil).

Sommarkonserter på Vinöns värdshus

I sommar blir det massor av konserter på Vinöns värdshus. Redan i maj kickar musiksäsongen igång och håller på hela augusti ut. Läs mer om artisterna på värdshusets webbsida och glöm inte att boka bord i god tid!

Mer om Vinön

Vinöns hemsida

Upptäck ön och få tips inför ditt besök.

Mer om Vinön och Hjälmaren

Natur

Hjälmaren

Utflykter

Birgitta bor på Vinön: "Lika härligt året om"

Utflykter

Katrinelunds Sjökrog - lokala smaker med elegans

Natur

Naturreservatet Björkön i Hjälmaren