SV
Svenska
Mat & dryck

16 restauranger som andas Italien

Publicerad 2023-11-23 / Uppdaterad 2024-03-04
Ananas på pizzan och grädde i carbonaran? Inte här inte! Gillar du det italienska köket behöver du inte leta länge när du befinner dig i Örebro. Här hittar du en italienare i så gott som varje hörn, torg och gränd. Här har vi listat ett helt gäng. Buon appetito!

Amano

En klassiker och Örebros finkrog numero uno. Hos Amano är det italienska smaker på lokala råvaror som är grejen. Färsk gös direkt från Hjälmaren, lokalt plockad svamp och oljor från Julita är bara några exempel. Här hittar du också en av Sveriges största italienska vinkällare.

Bella Italia i Örebro Saluhall

Solfärska råvaror i italiensk restaurang med kaffebar samt delikatess i ett. Hos Bella Italia i Örebro Saluhall kan du slå dig ner för en utsökt pasta eller den klassiska napolitanska pizzan. Är du på språng tar du pizza al taglio, alltså urklippta pizzabitar, som du kan äta i farten, precis som romarna på väg till en fotbollsmatch.

Bottega N3

Här kliver du in i en liten autentisk italiensk delikatessbutik. På Bottega N3 hittar du charkuteri, ost och lokala italienska produkter. Om du blir hungrig medan du handlar kan du njuta på plats av färska charkuterier, pinsa romana, schiacciata och mycket mer. Helt underbar italiensk glass har de också!

Cantina N3

Cantina N3 bjuder in till en varm och intim atmosfär. Här är det äkta italienska råvaror och fräscha smaker som står i fokus. Alessandro som driver Cantina N3 och även Bottega N3 flyttade från Sicilien till Örebro för kärleken (ja, precis som en italiensk romantisk film). Kärleken till det italienska köket går det inte heller att ta miste på!

Chicce

Chicce är en mysig och modern taverna med mat inspirerad av centrala Italien – Toscana, Umbrien och Rom. Här delar ni med fördel på flera små- och mellanrätter och dricker goda cocktails. Men du kan också komma hit för lunch, eftermiddagskaffe eller en Pizza Romana.

Fatcuz

Fatcuz är det napolitansk vedugnspizza med sega och fluffiga kanter som gäller. Många Örebroares favoritpizzaställe där också ölutbudet lockar de som vill dricka något annat än en standardlager. Här finns 12 kranar fatöl och en skön mix av öl på burk och flaska.

Fratelli

Modern design, skön puls och personlig service. Och så vällagad pizza, pasta och insalata på det! På Fratelli kan du ta affärslunchen, käka ute med ungarna (och alla blir nöjda) eller ha en helmysig kväll med vännerna. Att avsluta middagen med den omtalade nutellapizzan är ett måste.

Kolla också in:

Upptäck fler Örebrosmaker

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.
Tända ljus i olika färger.

6 romantiska restaurangspärlor i Örebro

I Örebro kryllar det av romantiska restauranger som har det där lilla extra. Här är örebroarnas tips!
En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.
cajsas-mat-5

Hemliga menyer och lokala smaker i Cajsas matsal

En hemlig meny, oväntade smaköverraskningar och lokala råvaror i säsong. Det beskriver Cajsas matsal i gamla Örebro!
Närbild på vaniljmunkar och bullar.

Fika i Örebro

Fikasugen i Örebro? Här får du tips på olika sorters kaféer i Örebro. Klassiska konditorier, veganska sötsaker, fräscht fikabröd och annat gott!
CV-köket_webb (2)

Anders lagar mat med ärlighet och kärlek på CV-köket

I det forna industriområdet ligger matstudion CV-köket. Ägaren och kocken Anders Johnssons filosofi är enkel: "med ärliga och goda råvaror blir det gott - faktiskt jäkligt gott".