fbpx

4 "coffice" i Örebro

Staden
Publicerad 2020-09-03 / Uppdaterad 2021-03-05
Nya utsikter ger andra insikter! Ibland behöver man byta miljö för att få kreativiteten att flöda igen. Här är fem tips på ”coffice”, jobb- och pluggvänliga kaféer i centrala Örebro.
Taggar:
#fika

Café Java

Mitt på shoppinggatan i Örebro ligger Café Java, där många studenter brukar fika och plugga. På Java kan du hitta ett avskilt hörn om du föredrar lugnare miljöer eller välja ett bord ut mot Köpmangatan för att få inspiration från strosarna på stan. Tajma din plugg- eller arbetstid med frukost, för på Java finns nämligen en av stans populäraste frukostbufféer!

Konditori Vasa

I över 50 år har Konditori Vasa serverat mat och fika till örebroarna. Idag är Vasa närmast en institution för hungriga och sötsugna, med både traditionella bakelser och fräscha smörgåsar på menyn.

Reiduns Café

Intill Järntorget hittar du Reiduns Café, som älskas och hyllas för sitt hembakta fikabröd och sina goda mackor. Reiduns café beskrivs som ”ett andra vardagsrum” på betygssättande sajter och det är lätt att förstå varför – den hemtrevliga känslan är lika varm som de nybakta kakorna. Här är även husdjur välkomna.

Stadsträdgården

Om du vill smyga in lite grönska i din plugg- eller arbetsdag, har du ditt perfekta coffice på Stadsträdgården. Här kan du jobba i oasen av grönskande palmer och väldoftande blommor. Kaféet öppnar klockan 11 och de serverar även vegetarisk lunch.

Läs mer om