SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Staden

4 "coffice" i Örebro

Publicerad 2020-09-03 / Uppdaterad 2022-05-13
Nya utsikter ger andra insikter! Ibland behöver man byta miljö för att få kreativiteten att flöda igen. Här är fem tips på ”coffice”, jobb- och pluggvänliga kaféer i centrala Örebro.
Taggar:
#fika

Café Java

Mitt på shoppinggatan i Örebro ligger Café Java, där många studenter brukar fika och plugga. På Java kan du hitta ett avskilt hörn om du föredrar lugnare miljöer eller välja ett bord ut mot Köpmangatan för att få inspiration från strosarna på stan. Tajma din plugg- eller arbetstid med frukost, för på Java finns nämligen en av stans populäraste frukostbufféer!

Konditori Vasa

I över 50 år har Konditori Vasa serverat mat och fika till örebroarna. Idag är Vasa närmast en institution för hungriga och sötsugna, med både traditionella bakelser och fräscha smörgåsar på menyn.

Bakelser på rad bakom en glasdisk.
Foto: Finemanget

Fröken Brogrens

På stadsdelen Väster ligger Frökens Brogrens, som älskas och hyllas för sitt hembakta fikabröd och mysiga miljö med sittplatser såväl ute som inne. Fröken Brogrens beskrivs som ”ett andra vardagsrum” på betygssättande sajter och det är lätt att förstå varför – den hemtrevliga känslan är lika varm som de nybakta kakorna.

Stadsträdgården

Om du vill smyga in lite grönska i din plugg- eller arbetsdag, har du ditt perfekta coffice på Stadsträdgården. Här kan du jobba i oasen av grönskande palmer och väldoftande blommor. De serverar även en populär vegetarisk lunch.

Fler smakliga tips i Örebro

Katrin27S

Gårdskaféer utanför Örebro

Att fika på ett gårdskafé är mer än bara kaffe, te och kaka. Det kan vara målet med en utflykt, en chans att smaka lokala råvaror och en stunds gemenskap…
Bullar på en plåt.

Hemligheten bakom kardemummabullarna

Wadköping, med sina kullerstensgator och gamla hus med pelargonpyntade fönster, är en del av Örebro som både örebroare och besökare gärna strosar i. Många av dem stannar även till på…
Mike från Mikes foodtruck, iklädd keps och solglasögon, ler mot en mörkhårig kvinna som syns bakifrån

Mikes foodtruck

Förkärleken till den kulturen i USA och ett stort intresse för god mat driver örebroaren Michael Marmborg på Mikes foodtruck att göra den perfekta hamburgaren, dag efter dag. Och den…

Inspiration från andra kategorier

För barn

11 tips till barnens bästa Örebro

Utflykter

Järle station

Utflykter

Örebroregionens okända slott