SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Staden

4 "coffice" i Örebro

Publicerad 2020-09-03 / Uppdaterad 2024-05-16
Nya utsikter ger andra insikter! Ibland behöver man byta miljö för att få kreativiteten att flöda igen. Här är fem tips på ”coffice”, jobb- och pluggvänliga kaféer i centrala Örebro.
Taggar:
#fika #kaféer

Svea Bageri & Konditori

Svea Bageri & Konditori har nyligen slagit upp dörrarna för ett nytt och fräscht kafé i sina gamla lokaler vid den nedre delen av Stortorget. Här kan du hitta ett avskilt hörn om du föredrar lugnare miljöer eller välja ett bord ut mot torget för att få inspiration från strosarna på stan. Kombinera plugg eller arbete med en krämig kaffe och varför inte en läcker bakelse?

Konditori Vasa

I över 50 år har Konditori Vasa serverat mat och fika till örebroarna. Idag är Vasa närmast en institution för hungriga och sötsugna, med både traditionella bakelser och fräscha smörgåsar på menyn.

Bakelser på rad bakom en glasdisk.
Foto: Finemanget

Fröken Brogrens

På stadsdelen Väster ligger Frökens Brogrens, som älskas och hyllas för sitt hembakta fikabröd och mysiga miljö med sittplatser såväl ute som inne. Fröken Brogrens beskrivs som ”ett andra vardagsrum” på betygssättande sajter och det är lätt att förstå varför – den hemtrevliga känslan är lika varm som de nybakta kakorna.

Stadsträdgården

Om du vill smyga in lite grönska i din plugg- eller arbetsdag, har du ditt perfekta coffice på Stadsträdgården. Här kan du jobba i oasen av grönskande palmer och väldoftande blommor. De serverar även en populär vegetarisk lunch.

Fler smakliga tips i Örebro

Bullar på en plåt.
Mat & dryck

Hemligheten bakom kardemummabullarna

Kardemummabullarna på Jeremiabageriet i Örebro är mångas favoriter. Kom till Wadköping och fika i den mysiga, historiska miljön.
Mike från Mikes foodtruck, iklädd keps och solglasögon, ler mot en mörkhårig kvinna som syns bakifrån
Mat & dryck

Mikes foodtruck

Lokalt käk kryddat med amerikanska smaker – det är receptet på både Mike foodtrucks hamburgare och matvagnens succé i lunch-Örebro.

Inspiration från andra kategorier

Barn

11 småbarnsvänliga tips i Örebro

Utflykter

Besök Järle station – Sveriges äldsta tågstation

Utflykter

Örebros okända slott - Kägleholm