SV
Svenska
Mat och dryck

Här kan du äta frukost och brunch i Örebro

Publicerad 2021-08-16 / Uppdaterad 2024-09-16
Det sägs ju att frukost är dagens viktigaste måltid. Varför då inte skämma bort dig själv med en ordentlig lyxfrukost? Mysig hotellfrukost, en ordentlig brunch eller en frukostmacka på ett mysigt café - här tipsar vi om frukost- och brunchpärlor i Örebro!

Så mycket mer

Restaurangen i Örebro Teaters anrika byggnad, Så mycket mer, dukar upp med brunch med egg royal, egg benedict, pannkakor och förstås krämiga cappucinos.

Lyxiga hotellfrukostar

Vill du få hotellkänslan utan att bo borta - gå till något av Örebros hotell och ät en lyxig hotellfrukost! Du hittar goda frukostar med generösa bufféer bland annat hos Elite Stora Hotellet, Scandic Örebro och Clarion Collection Hotel Borgen, Clarion Hotel, First Hotel och Mojo Hotell.

Frukostbuffé a la kafé

Är du ute efter en frukostbuffé a la kafé, hittar du även en generös sådan hos Steffo´s. På Stortorget i Örebro ligger Sveas Bageri & Konditori som dukar upp med massor av godsaker. Det mysiga kaféet Arne bjuder på en brunchmeny som får det att kurra i magen: gott kaffe, smaskiga äggrätter och rika riddare.

Brunchbonanza

Hos Boulebar hittar du en fransk brunch. Croissanter, charkuterier, ost och crème brûlée är några av de många saker som serveras. Kombinera gärna brunchen med en omgång boule för en helfransk dag!

Är du ute efter en lyxig smörgås ska du göra ett besök hos anrika Smörgåsbutiken. Har kan du äta klassikerna omelettsmörgås, räksmörgås och landgång. Supergott tycker vi!

Vill du avnjuta en brunch i lantlig miljö, på cykelavstånd från stan, så ska du bege dig till Stora Hjortstorps gård. Här kan du välja en eller flera smårätter från deras brunchmeny. Vad sägs till exempel om scones, ägg royale eller amerikanska pannkakor? De fina omgivningarna får du på köpet!

En tallrik med pannkakor, jordgubbar och jordgubbsglass.

Fler frukosttips

Det finns även många fler kaféer i Örebro som serverar ljuvliga smörgåsar och annat gott som passar till både frukost och brunch. Missa till exempel inte våfflorna på Mocca deli, det goda fikabrödet på Vasakonditoriet eller den prisvärda frukostbuffén på Café Spring.


Upptäck Örebros alla smaker

Örebro och Svartån i glittrande kvällsljus.
Mat och dryck

Adaras matresa genom Örebro

Influencern Ida Eriksson, som driver Adaras Blogazine, besökte Örebro med omnejd. Läs om hennes intryck av lokala smaker och matupplevelser.
Närbild på vaniljmunkar och bullar.
Mat och dryck

Fika i Örebro

Fikasugen i Örebro? Här får du tips på olika sorters kaféer i Örebro. Klassiska konditorier, veganska sötsaker, fräscht fikabröd och annat gott!
cajsas-mat-5
Mat och dryck

Hemliga menyer och lokala smaker i Cajsas matsal

En hemlig meny, oväntade smaköverraskningar och lokala råvaror i säsong. Det beskriver Cajsas matsal i gamla Örebro!
Bakelser på rad bakom en glasdisk.
Mat och dryck

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.
En vit, djup tallrik med kyckling och sallad. Två vattenglas och bestick. I bakgrunden syns en svart tröja och blonda hårslingor.
Mat och dryck

Smaka på Örebro - tips på en helg för foodies

Sött, salt, syrligt... Hur smakar Örebro egentligen? Gör helgen till en matresa och upptäck det allra godaste med Örebro. Såhär kan du spendera en smaklig helg i stan!