SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Evenemang

Hindersmässan

Publicerad 2023-01-19 / Uppdaterad 2023-01-25
Hindersmässan med marknad genomförs i centrala Örebro 25–28 januari. Med cirka 80 000 besökare är ett av Örebros mest omfattande och återkommande evenemang.

Första Hindersmässan hölls på 1300-talet som en marknad där bergsmännen från Bergslagen sålde sitt järn vidare. Nu är järnförsäljningen ett minne blott men Hindersmässan lever kvar.

Invigning onsdag den 25 januari

Kl. 10.00 - Mässa i Nikolaikyrkan med medeltida inslag ex. medeltida dans och tidstypiska dräkter. 

Ca. kl. 11.00 - Kommunfullmäktiges ordförande Jan Zetterqvist håller invigningstalet på Drottninggatan utanför Nikolaikyrkan.  
Invigningstalet avslutas med en fanfar framförd av Örebro Blåsensamble. De kommer höras och synas från fönstren vid Rådhusets sydvästra sida. 

Öppet

Hindersmässan med marknad genomförs i centrala Örebro 25–28 januari.

Ons-fre: kl. 9-18
Lör: kl. 9-15

Karameller från hindersmässan 2020.
Ballonger från Hindersmässan 2020.

Hindersmässan för 100 år sedan

Nedan syns ett foto från Hindersmässan 1910. Från vänster Inga Tegner född 1908 med broder Harald född 1905 med barnens au pair Dagmar Carlsson.


Bildkälla: Örebro stadsarkiv/fotograf Waldemar Tegner

Mer om historia, konst och kultur

Mojligheternas-webb
Staden

Örebro läns museum

Örebro läns museum producerar utställningar på Örebro slott men även vandringsutställningar som turnerar i Örebro län. Museet erbjuder också visningar barnverksamhet, workshops, föreläsningar och mycket annat. De är verksamma över…
JC013
Staden

48 timmar i Örebro av konst och kultur

Festivalyra på Open Art, kulturkvarter och mängder av konstutställningar. Här är tipsen för 48 timmar i Örebro med konst och kultur på menyn.
En röd, riddarlik tegelbyggnad vid vattnet.
Boenden

Borgen - ett historiskt hotell i Örebro

Majestätisk och romantisk, som tagen ur en Disneysaga, ligger borgen granne med anrika Frimurarholmen, Länsteatern och förstås slottet. Den pampiga byggnaden med tinnar och torn förvandlades år 2016 till ett…