SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Mat & dryck

Lindbacka bruk – ett charmigt utflyktsmål i kanten av Örebro

Publicerad 2022-03-31 / Uppdaterad 2024-03-07
Det gamla bruket i Lindbacka har fått nytt liv. Den historiska industricharmen finns kvar, men numera huserar ett kafferosteri, kombuchatillverkning, sommarcafé och flera andra kreativa verksamheter. Lindbacka bruk är ett populärt utflyktsmål, bara 20 minuter med cykel från stan.

Nya upplevelser i anrika lokaler

Lindbacka kvarn dateras till 1860-talet och är idag en populär lokal att hyra för fest och event. I den gamla fabriken, som är sammanbyggd med kvarnen, finns bland annat Lindbacka sommarcaféLindbacka Galleri och antikhandeln Återbruket. Den nya fabriken är i nyklassicistisk stil och huserar butiken Spanish Food med spanska delikatesser och kombuchabryggeriet Hej Kombucha. Här finns även kafferosteriet Cozo Coffee, som både har en självbetjänande lanthandel och kaféet Fika. Du hittar aktuella öppettider för respektive verksamhet på webbplatser eller Instagram.

Fika på Lindbacka bruk

Upptäck fler smultronställen i Örebro

Åkrar med högt gräs och en suddig träddunge i bakgrunden.
Utflykter

Naturnära upplevelser vid Kilsbergens fot

Vid Kilsbergens fot, de blå bergen, finns upplevelser som beeryoga, rogivande glamping, mikrobryggeri och länets enda hamam.
En kvinna med brunt hår i hästsvans och rosa huvtröja sitter på en klippa och tittar ut över utsikten med skog och ängar.
Natur

5 fina ställen som får dig att tappa hakan

Högt upp i luften och långt ner bland gruvorna. För den fartfyllde och för den fikasugna. Här är tips på äventyr som tar dig till magisk natur och vackra utkiksplatser.
Natur

Bada i Örebro: 8 tips på badplatser

Badsugen i Örebro? Hitta de gömda pärlorna längs Hjälmarens strand eller utforska de lite mer centrala badplatserna!
Fyra statyer i brun färg syns på höll mellan grässtrån.
Utflykter

Den unika skulpturparken Konst på hög

Konst på hög är en unik skulpturpark på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla. Här kan du gå omkring bland verk av flera av landets främsta konstnärer.
Gulputsade byggnader i Brevens Bruk
Utflykter

Brevens Bruk

Brevens Bruk är en nästintill orörd bruksmiljö med gulputsade byggnader, klassat som kulturmiljö av riksintresse. Hantverksbutiker, konst, museum och kafé.
Örebro-konsthall-hjärtliga-gratulationer
Staden

Örebro konsthall

Örebro konsthall, ÖBKHL, är ett galleri för svensk och internationell samtidskonst mitt i centrala Örebro.

Läs mer om Cozo Coffee

Från hårdrock till kafferosteri i Örebro

Det rostas, mals och bryggs i det före detta bruket. I en av de rustika byggnaderna står Oskar vid sin Giesen W15A, gjutjärnsrosten, och gör väldoftande kvalitetskaffe med namn som blinkar till hemstaden Örebro.