SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Mat & dryck

Lindbacka bruk

Publicerad 2022-03-31 / Uppdaterad 2023-07-12
Det gamla bruket i Lindbacka har fått nytt liv. Den historiska industricharmen finns kvar, men numera huserar ett kafferosteri, kombuchatillverkning, sommarcafé och flera andra kreativa verksamheter. Lindbacka bruk är ett populärt utflyktsmål, bara 20 minuter med cykel från stan.

Lindbacka kvarn dateras till 1860-talet och är idag en populär lokal att hyra för fest och event. I den gamla fabriken, som är sammanbyggd med kvarnen, finns bland annat Lindbacka sommarcaféLindbacka Galleri och antikhandeln Återbruket. Den nya fabriken är i nyklassicistisk stil och huserar butiken Spanish Food med spanska delikatesser och kombuchabryggeriet Hej Kombucha. Här finns även kafferosteriet Cozo Coffee, som både har en självbetjänande lanthandel och kaféet Fika. Du hittar aktuella öppettider för respektive verksamhet på deras hemsida eller Instagram.

Fika på Lindbacka bruk

Upptäck fler smultronställen i Örebro

Åkrar med högt gräs och en suddig träddunge i bakgrunden.
Utflykter

Naturnära upplevelser vid Kilsbergens fot

Vid Kilsbergens fot, de blå bergen, finns upplevelser som beeryoga, rogivande glamping, mikrobryggeri och länets enda hamam.
En kvinna med brunt hår i hästsvans och rosa huvtröja sitter på en klippa och tittar ut över utsikten med skog och ängar.
Natur

5 fina ställen som får dig att tappa hakan

Vandra runt Amboberget    Den 9 kilometer långa vackra vandringsslingan runt Amboberget  bjuder på mystiska grottor och fina utsiktsplatser. Grottan Frihetsportalen har en spricka som du till och med kan gå igenom –…
Natur

Bada i Örebro: 8 tips på badplatser

Badsugen i Örebro? Hitta de gömda pärlorna längs Hjälmarens strand eller utforska de lite mer centrala badplatserna! Här tipsar vi om flera badplatser i och omkring Örebro.
Fyra statyer i brun färg syns på höll mellan grässtrån.
Utflykter

Den unika skulpturparken Konst på hög

Konst på hög är en unik skulpturpark som ligger på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla. Här kan du gå omkring bland verk av flera av landets främsta konstnärer. Kvarntorpshögen är…
Gulputsade byggnader i Brevens Bruk
Utflykter

Brevens Bruk

Det lilla samhället är en vacker och på många sätt orörd bruksmiljö. Hela området är klassat som kulturmiljö av riksintresse och innehåller utöver gamla järnbrukets byggnader en bruksherrgård, museum och…
Örebro-konsthall-hjärtliga-gratulationer
Staden

Örebro konsthall

Örebro konsthall, ÖBKHL, är ett galleri för svensk och internationell samtidskonst mitt i centrala Örebro.

Läs mer om Cozo Coffee

Från hårdrock till kafferosteri i Örebro

Det rostas, mals och bryggs i det före detta bruket. I en av de rustika byggnaderna står Oskar vid sin Giesen W15A, gjutjärnsrosten, och gör väldoftande kvalitetskaffe med namn som blinkar till hemstaden Örebro.