SV
Svenska
Mat & dryck

Lokalt och lantligt på Stora Hjortstorps gård

Publicerad 2022-06-14 / Uppdaterad 2024-03-04
I det stadsnära naturreservatet Oset och Rynningeviken ligger Stora Hjortstorps gård. En stilfull restaurang med stor uteservering och fantastisk utsikt. Här kan du njuta av vällagad lunch och smarrigt fika året om.

Stora Hjortstorps gård ligger i de norra delarna av Oset och Rynningeviken, på perfekt cykelavstånd från stadskärnan i Örebro. Efter en skön cykeltur på 20 minuter längs flowiga grusvägar och med Svartån som slingrande följeslagare, kommer du till den stora rödvita ladan där restaurangen öppnade sommaren 2022. Här kan du avnjuta veckans lunch, säsongsbaserad à la carte och brunch med smårätter på helgerna. Alltid med fokus på lokala råvaror och hållbarhet.

30 sekunder från E18

Stora Hjortstorps gård är ett perfekt stopp för dig som vill äta något annat än snabbmat på vägen till din slutdestination. En naturpärla ett stenkast från centrala Örebro som passar både för en avkopplande lunch mitt i veckan och för en söndagsutflykt. 

Gården ligger vackert omgärdat med böljande omgivningar och stora träd. Sommartid betar kor och kalvar i hagarna kring gården. Trots att motorvägen ligger alldeles nära, hörs bara fågelkvitter och lövens sus i vinden. Och ja, lite klirr från bestick och porslin och ett och annat "åååh, va gott!" från nöjda besökare såklart.

Event och bokningar

Här kan du förvänta dig musikevent och marknader med lokala producenter framöver. Med en oändlig vy över naturreservatet och en övervåning som håller på att iordningställas för större sällskap passar Stora Hjortstorps gård också perfekt för olika evenemang och bröllop. Här finns även två konferenslokaler, en lite större som rymmer 50 personer och en lite mindre för 12 personer. Så när det vankas bröllop, kickoff eller annan festlighet är Stora Hjortstorps gård ett givet ställe att spana in.

Besök Stora Hjortstorps gård

Fler stadsnära utflykter

Blå himmel och blått vatten med tussar av vass.
Natur

Oset och Rynningeviken - örebroarnas oas

Stadsnära friluftsliv - året om. Oset och Rynningeviken är två populära naturreservat nära centrala Örebro. Här finns raststugor, grillplatser och fågeltorn.
Cykel picknick (8)-webb
Natur

Cykla i city - här är tips på cykelturer i stan

Cykla i Örebro och upplev staden längs fina cykelleder! Dessa slingor tar dig längs Svartån ut till Örebros vackra och citynära natur.
Åkrar med högt gräs och en suddig träddunge i bakgrunden.
Utflykter

Naturnära upplevelser vid Kilsbergens fot

Vid Kilsbergens fot, de blå bergen, finns upplevelser som beeryoga, rogivande glamping, mikrobryggeri och länets enda hamam.
Sörbybacken i bokstäver mellan två tallar.
Natur

Sörbybacken

Sörbybacken har aktiviteter som får adrenalinet att rusa. Zipline, höghöjdsbana och quickflight - men även lugna aktiviteter som paintball och fotbollsgolf.
Utflykter

Två upplevelser i en sväng! Tips som gör din utflykt dubbelt så bra

Dagsutflykter strax utanför Örebro för dig som gillar fika och shopping! Botanisera bland kaféer, loppisar, inredningsbutiker och slott.
En elegant upplagd maträtt på en vit tallrik med svart kant.
Utflykter

Katrinelunds Sjökrog - lokala smaker med elegans

Förena mat i toppklass med lokalt ursprung, ett svårslaget sjönära läge och en avslappnad atmosfär för skönt häng så får du Katrinelund – Hjälmarens kanske mest påhittiga plats.