SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Staden

OpenArt 2024

Publicerad 2022-05-24 / Uppdaterad 2024-05-24
OpenArt, Skandinaviens största konstutställning är tillbaka i sommar! Ta del av massor av härlig, tänkvärd, vacker och rolig konst mestadels utomhus. Öppet dygnet om, fri entré!
Taggar:
#konst

OpenArt är en temporär konstutställning i centrala Örebro som pågår mellan 15 juni och 8 september 2024. Staden fylls med konst - mitt i city, på gallerior, i skyltfönster, på fasader, i vattnet runt Slottet, i parker och på andra helt oväntade platser. Dessutom bjuder OpenArt på program som aktiverar och engagerar besökare i alla åldrar. Välkommen att uppleva OpenArt i sommar!

För att boka och köpa biljetter till guidade visningar, läsa programmet med alla aktiviteter och mer information om konsten, besök Open Arts webbplats.

Nedan ser du den stora snackisen, konstverket Swan Thing av David Shrigley, som var en del av Open Art 2022.

Swan thing

Mer konst i Örebro

OPENART-2022-102
Staden

10 häftiga konstverk i Örebro

Second Rubberduck Second Rubberduck, eller Gummiankan som den ofta kallas av örebroare, är skapad av Villu Jaanisoo. Den är i storlek XXL, gjord av gamla bildäck och står på Järntorget.…
Staden

En konstfull sommar

Inspireras och fyll på med kulturell näring! Häng med och upptäck allt från hantverk i historisk miljö till nyskapande atjeljékollektiv i Örebro.
JC013
Staden

48 timmar i Örebro av konst och kultur

Festivalyra på Open Art, kulturkvarter och mängder av konstutställningar. Här är tipsen för 48 timmar i Örebro med konst och kultur på menyn.
En kvinna med brunt hår i hästsvans och rosa huvtröja sitter på en klippa och tittar ut över utsikten med skog och ängar.
Natur

5 fina ställen som får dig att tappa hakan

Högt upp i luften och långt ner bland gruvorna. För den fartfyllde och för den fikasugna. Här är tips på äventyr som tar dig till magisk natur och vackra utkiksplatser.
Kulturkvarteret_header
Staden

Det händer på Kulturkvarteret

Kulturkvarteret är Örebros mötesplats för att uppleva och utöva kultur. Här ryms bland annat Stadsbiblioteket, Örebro Kulturskola, Kulturbistron och teater.
Evenemang

En magisk konsertsommar

I sommar tar Örebro det här med livemusik till en helt ny nivå. Från maj till september kan du välja mellan nästan 400 olika konserter och spelningar.