Staden

Örebro slott

Publicerad 2020-08-11 / Uppdaterad 2022-01-14
Örebro slott är en medeltida byggnad med kunglig elegans. Slottet är öppet dagligen på sommaren med guidade visningar och utställningar. Övriga året är det öppet helger och skollov.
Taggar:
#slott

Res tillbaka i tiden på Örebro slott! Följ med på en resa i det gamla kungaslottet bland kungligheter, krigsfångar, tjuvar och häxor. Plus ett och annat spöke.

Från försvarsborg till kungaslott

Slottet byggdes som en enkel försvarsborg med fängelse. Under vasatiden byggdes det om till ett magnifikt kungaslott där många avgörande händelser i Sveriges historia kom att utspelas. Idag är det residens för landshövdingen och ett öppet och levande slott året om.

Sommartid är slottet öppet dagligen med guidade visningar och utställningar. Övriga året är det öppet helger och skollov. Under höstlovet blir det extra kusligt och ett riktigt spökslott.

Ett besök i Örebro är inte komplett utan ett besök på slottet!

Örebroare
Slottstorn i sandfärgad sten.
Örebro slott är ett populärt besöksmål året om.

Infopoint på Örebro slott

I slottets sydvästra torn finns Slottsbutiken där du får information och inspiration om allt det som händer på slottet. Butiken är också en av Örebros Infopoints med enklare turistinformation om staden. En trappa upp finns den permanenta utställningen om slottets byggnadshistoria och Örebro läns museums utställningar på slottet, bland annat ”Barnet i tornet” med verk av Jan Håfström. När magen börjar kurra kan du besöka Lill-Annas mysiga slottscafé i ett av tornen.

På Örebro slotts hemsida hittar du mer information om evenemang och öppettider. Där kan du även läsa mer om visningar för grupper.

Infpoint på Örebro slott

Örebro slott

Örebro slott