fbpx

Örebroarnas bästa vårtips

Natur och äventyr
Publicerad 2021-03-15
Våren är här och dagarna blir allt längre, ljusare och varmare. Nu är det snart dags för glassfika, picknickar och soliga långpromenader! Så, var njuter du bäst av våren i Örebro? Vi frågade dem som kan staden allra bäst - örebroarna såklart!
Taggar:
#utflykt #vår

Mitt i stan

"På soldäcket vid Järntorget, med utsikt mot slottet."

"Oset - där är det fullt med liv från alla fåglar som häckar där och ger oss hopp en framtid."

"Allra helst sitter jag vid vattnet och njuter av solen. En promenad från Wadköping ut mot Oset där man kan hitta en tom parkbänk med utsikt mot vattnet, alternativt följa Svartån åt andra hållet ut mot Hästhagen och Karlslunds herrgård där det finns massor av fina platser utmed ån."

"Våren möter du bäst i Stadsparken! Att vandra genom kryddträdgården (där man också kan läsa historien om alla kryddor), fortsätta till rosorna som vaknar till liv och strosa längs med ån. Självklart avslutar man vandringen på en rutig filt med medhavd kaffe!"

En person i vit tröja och beige byxor går i en blommande park.
Stadsparken

En cykeltur bort

"Jättenära äventyr med barnen är Varbergaskogen, som både har naturlig skogsmiljö med grillmöjligheter och en lekmiljön med balansbanor, lianer och härliga kullar!"

"Reträtten i Sörbyskogen, lättillgängligt och stadsnära!"

"Blänkabackens naturreservat, där det finns en jättefin liten grillplats. Bara 20 minuter från centrum med cykel."

"Ta en promenad ut till Hästhagen och Karlslunds trädgård. Nära och smidigt att ta sig dit, men samtidigt en otroligt fin plats med grillytor, vacker natur, Svartåns vatten och härliga promenadstråk."

Vitsippor med en vit byggnad i bakgrunden.
Karlslunds herrgård

Näräventyr i naturen

"Söröns naturreservat är ofantligt vackert, särskilt om våren och försommaren!"

"Vår familj med barn på 1 och 5 år brukar åka till Rusakulan och Skrikarboda. Det är mysigt och kul för både barn och vuxna! Här finns även vindskydd med grillplats på båda ställena så vädret blir aldrig ett hinder."

"Tjälvesta och Snavlunda ängar börjar fyllas av blåsippor och andra tidigblommande vårblommor. Snart kan man se grodyngel i de små sjöarna i området. Du hittar lätt hit om du tar av vid Vretstorp från motorvägen och åker söderut mot Askersund. Avsluta din härliga utflykt med en glass i Askersunds hamn."

"Vi brukar ta hela familjen upp till Ullavi Klint och vandra. Jag har två barn med dolda funktionsnedsättningar så ett barn sitter alltid i bärstol. Det finns inga hinder när man vill åka på näräventyr!"

"Göljebäcken helt klart! Så fin natur. Bäcken som ibland flyter lugnt och ibland rasar. Fåglarna hör man på de lite mer stilla och tysta partierna. Den nya tillgänlighetsanpassade stigen och grillplatsen är perfekta, dit kommer ju verkligen alla fram."

Två vuxna och två barn är ute och går i skogen med ryggsäckar.