SV
Svenska
Mat & dryck

Åk på pizzaturné till Örebro!

Publicerad 2021-06-16 / Uppdaterad 2024-03-04
Är pizza din grej? Då har vi ett förslag till dig! Åk på en pizzaturné till Örebro och ät pizza till både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Så här gör du!

Världens bästa pizza finns i Örebro

Visste du att världens bästa pizza finns i Örebro? I alla fall om du frågar den norska matbloggaren Helles kitchen! När hon smakade pizzan med löjrom och rödlök en ljummen sommarkväll i Örebro, seglade den direkt upp på förstaplatsen. Oavsett om du är en klassisk Margherita, poppig Hawaii eller sofistikerad oxfilépizza, vågar vi lova att det finns pizza för alla smaker i Örebro. Så pass många att du kan göra en pizzaturné i stan!

Såhär lägger du upp en pizzaturné

Så här kan du lägga upp en helkväll i bästa pizza-anda: Välj tre restauranger som har pizza på menyn och beställ en (eller flera pizzor) för att dela på varje ställe. Lägg upp kvällen som en trerätters meny – fast på tre olika restauranger!

Börja med en löjromspizza bakad på flatbread på Paolos. Klassiska förrättssmaker i pizzaformat! Fortsätt sedan till Fatcuz, där ni beställer deras specialpizza med mustiga smaker så som stark salami och rostad paprika. Eller varför inte något annat gott? Fråga gärna vilka lokala råvaror de erbjuder! Runda sedan av trerättersmiddagen med en dessertpizza med jordgubbar och Nutella på Fratelli, så att pizzaturnén får ett sött och smakfullt avslut.

En röd blomma i suddig förgrund och en restaurang med guldbokstäver på fönstret i bakgrunden.

Fortfarande hungrig? Här kommer fler matiga tips!

Örebro och Svartån i glittrande kvällsljus.
Mat & dryck

Adaras matresa genom Örebro

Influencern Ida Eriksson, som driver Adaras Blogazine, besökte Örebro med omnejd. Läs om hennes intryck av lokala smaker och matupplevelser.
Närbild på vaniljmunkar och bullar.
Mat & dryck

Fika i Örebro

Fikasugen i Örebro? Här får du tips på olika sorters kaféer i Örebro. Klassiska konditorier, veganska sötsaker, fräscht fikabröd och annat gott!
cajsas-mat-5
Mat & dryck

Hemliga menyer och lokala smaker i Cajsas matsal

En hemlig meny, oväntade smaköverraskningar och lokala råvaror i säsong. Det beskriver Cajsas matsal i gamla Örebro!
Bullar på en plåt.
Mat & dryck

Hemligheten bakom kardemummabullarna

Kardemummabullarna på Jeremiabageriet i Örebro är mångas favoriter. Kom till Wadköping och fika i den mysiga, historiska miljön.
Mat & dryck

8 restauranger med fjärran smaker

Visst är det underbart att uppleva nya platser i andra länder? Här är åtta tips på matställen i Örebro som skickar iväg dina smaklökar på resor till andra kontinenter.