Råvaror från gården, åkern och skogen
Restaurang Mull är en popup-restaurang på en gård utanför Örebro. Här kan ett litet antal gäster njuta av en exklusiv måltidsupplevelse, precis intill åkern. Menyn bygger på hela gårdens ekologiska råvaror. De serveras som innovativa rätter med ett tydligt hållbarhetstänk – och utsökta smaker. Restaurangen har öppet vid särskilda tillfällen.
Mull är med i Visit Swedens satsning Plant based by Sweden, som syftar till att ge kunskap om lokalt och hållbart entreprenörskap samt att utveckla nya, goda, gröna maträtter. Programseriens guide är Therese Elgquist från Plantbased by Thess, kokboksförfattare och inspiratör med växtbaserad mat i fokus. Fotograf och filmare är Agnes Maltesdotter.

Om kocken Anders
Anders Johnsson, som idag driver Slyteviken och CV-köket, har under många år jobbat med lokal matlagning och ekologiska närproducerade råvaror i säsong. Han står bakom kokboken ”Härifrån. Råvaror, recept och relationer” som fått pris som Sveriges bidrag till den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards i kategorin ”Årets debut”. Anders har också vunnit flera utmärkelser och priser, bland annat Årets Ekokock 2020 och Årets Hållbarhetskock av Vi konsumenter.

Om bonden Adam
Adam Arnesson, också känd som Ekobonden, driver ekogården Jannelunds gård i Mullhyttan utanför Örebro. Filosofin på gården är att samarbeta och leva i symbios med naturen istället för att motarbeta den, mångfald framför monokultur och växtprotein som mat istället för djurfoder. På Jannelunds Gård finns även en gårdsbutik som säljer råvaror och produkter från gården samt lokalt mathantverk.