SV
Svenska
Mat & dryck

Pubar i Örebro

Publicerad 2022-08-30 / Uppdaterad 2024-03-04
Inled eller avsluta utekvällen i Örebro med ett glas på en traditionell pub. Eller varför inte två glas? I och omkring Örebro bubblar det av lokala bryggerier som gör riktigt bra öl, så passa på att hitta dina egna lokalproducerade favoriter! Här är våra tips till en pubrunda i Örebro.

Stallyktan

"Man hör gladsnack i alla hörn. Jag skulle kunna sitta här en hel kväll tillsammans med vänner" skriver en av många positiva kommentarer om Stallyktan på Tripadvisor. Puben är många örebroares andra vardagsrum och besökare som hittar hit, kommer gärna tillbaka. Både för stämningen, ölet och maten. Annikas signaturrätter, som biffsnadder och bookmaker toast, får det att vattnas i munnen. De har även smarriga vegetariska alternativ och "uppgraderingsmenyer" för sides och såser.

Björnes

På en sidogata mellan Köpmangatans och Drottninggatans shoppingstråk ligger Björnes. En liten och familjär pub där gästerna är mer som kompisar och stämningen alltid är välkomnande. Rockmusik, karaoke, mat och dryck gör kvällarna här till något extra.

Lion Bar

Är du ett fan av frasiga lökringar, en hederlig plankstek och hemgjord daimtårta? Då är Lion Bar ditt place to go! Lion Bar är en avslappnad, trevlig och prisvärd bar som ligger mittemot slottet och ett stenkast från Stortorget.

The Bishops arms

The Bishops arms är en klassiker i Örebro. Ända sedan 1993 har de försett törstiga, hungriga och mingelsugna gäster med god mat och dryck och härlig stämning. Med bara fem minuters promenad från resecentrum är det lätt att slinka in för ett glas innan tåget går. Bishops arms ligger vägg i vägg med Elite Stora Hotellet och har en oslagbar utsikt över Örebro slott. Kanske har de också stans bredaste utbud av öl? 250 olika sorters flasköl samt 26 olika fatöl stoltserar de nämligen med.

Royal arms

Mat, musik och riktigt god öl. Om det är dina topp tre för en bra pubkväll, ska du ta sikte på Royal arms vid Olof Palmes torg. Menyn är en hyllning till husmanskosten och ska du äta en enda rätt i skostaden Örebro, är det självklart Royals skomakarlåda du ska äta! Royal arms har också livemusik, latinokvällar och mycket annat kul som sätter färg och fart på kvällen.

Örebro ölhall

Du behöver inte åka över Nordsjön för att uppleva riktig pubkänsla. Örebro ölhall, vid Järntorget, bjuder på gemytlig och genuin stämning som anstår en riktig pub. Här är fokus på lokala aktörer, samtidigt som de har ett brett sortiment av öl från svenska mikrobryggerier och importöl. Maten är uppskattad av såväl vardagslunchande örebroare som kvällsbesökare. "Örebro ölhall är för alla, vi fokuserar på det sociala och älskar att snacka skit utan hög musik", skriver de på sin webbplats. Vi håller med, öl ska vara socialt och snackigt!

Pitchers

Pitchers är kedjan som kombinerar gastropub och nöjescenter under ett och samma tak. Vill du äta och dricka gott, bowla, heja fram favoritlaget på jumbotronen och ha trekamp med kompisarna är det hit du ska gå. En trappa upp ligger nysatsningen med det passande namnet En trappa upp. Med över 100 sorter på flaska, från ljust öl till suröl, är det ett mecka för alla ölälskare.

Striker

Följ de lokala lagen eller se toppmatcher - Striker flörtar med den amerikanska sportbarkulturen men bjuder även in till fler nöjen. Kombinera middag med livemusik och kanske avsluta med karaoke? Puben förenar sport med annan underhållning vilket har gjort den till ett populärt ställe för både sportälskaren och schlagerfantasten.

Skjulet

Längtar du efter semesterkänslan med strandhäng och Piña Coladas? Då behöver du inte ta dig längre än till puben Skjulet på Stallbacken. Här erbjuds mat med food-truck känsla och ett stort, föränderligt utbud av öl. Inomhusmiljön är inspirerad av Australiens surfparadis förenat med det typiska svenska skjulet. På måndagar är det även quizdags så vässa pennan och gör ett besök!

Läs mer om publiv i Örebro

Mat & dryck

Smaka på ölstaden Örebro

Örebro har fått smak för öl. Har du också det? På bara några år har Örebro blomstrat ut som en riktig ölstad.
Mörka glasflaskor med kombucha och must står på en trähylla.
Mat & dryck

Drycker med smak av Örebro

Skål! För att lära känna Örebro, ska du fokusera på vad du har i glaset. Det är nämligen där du kan hitta många av Örebros goda, lokala smaker.
orebro-saluhall_97_webb
Mat & dryck

Örebro Saluhall har något för alla smaker

På Örebro saluhall hittar du Örebros största matutbud på ett och samma ställe – lunchställen, AW-häng och mysiga restauranger.