fbpx

Veganskt & vegetariskt i Örebro

Lokala smaker
Publicerad 2021-04-09 / Uppdaterad 2021-04-14
Gillar du vego och vill njuta av smakfullt komponerade rätter av lokala och ekologiska råvaror? Eller är du kanske nyfiken på mer grönt i maten och vill utforska Örebros vegoutbud? Det finns många restauranger och kaféer i Örebro som satsar på ett brett utbud av vegetarisk eller vegansk mat på sin meny. Här listar vi några av guldkornen!

Rosengrens skafferi

Rosengrens skafferi ligger samma byggnad som Örebro Teater. Här serveras vegansk och vegetarisk lunch och fika, allt tillagat från grunden med fokus på närodlade och ekologiska råvaror. Närproducerat kött, t.ex. vilt och fisk, finns som tillval. Håll utkik på Rosengrens Facebooksida för nyheter som middagskassar, matlådor to go, yogabruncher, matlagningskurser och annat spännande.

En papperskylt med information om mat och teater.

Matbaren GRO

Matbaren GRO hette tidigare Kungsgatan 1 och ligger på mysiga Stallbacken, ett stenkast från både Stortorget och slottet. Deras nisch är vegansk fine dining och fokuserar på klimatsmarta maträtter av ekologiska råvaror. Det finns även vegetariska alternativ. Gro har populära avsmakningsmenyer som med fördel kombineras med goda drycker från deras breda utbud av alkoholfria drycker och naturviner.

Två tallrikar med vackert upplagd mat, fotat uppifrån.
Foto: Adaras

Café Deed

Ett mysigt "vardagsrum" för dig som gillar veganskt fika, kultur och skönt häng. I kaféet kan du köpa lättare mat och fika som alltid är veganskt. Deed riktar sig mot ungdomar i åldern 16-21 år.

Stadsträdgården

Stadsträdgården är en restaurang, stenugnsbageri och kafé i vackra Stadsparken i Örebro. Tyngdpunkten ligger vid det genuina, hemlagade och gröna. Här finns härodlade grönsaker, ett växthus med chilifrukter och en mat- och fikameny med brett utbud av vegetariska och veganska alternativ.

En ostkaka med gul blomma på toppen.
Fika på Stadsträdgården

Svenssons smörgåsverkstad

Svenssons smörgåsverkstad gör inte bara klassiska smörgåsar, plocktallrikar och smörgåstårtor - utan även veganska varianter! De innehåller bland annat hummus, grillad paprika, rökt quorn och avocadoröra.

Holy Greens

Holy Greens erbjuder handgjorda sallader och juicer på ekologiska och närproducerade råvaror. Utbudet passar alla, såväl köttätare som veganer, men särskilt dem med förkärlek för gröna alternativ kommer hitta många favoriter här!

Sallad från Holy Greens

Ingeborgs restaurang och bar

Ingeborgs är en mysig restaurang och bar i centrala Örebro. Här kan du slå dig ner i sammetssofforna och njuta av en långlunch eller finmiddag kvällstid. De har ett varierat utbud och alltid ett veganskt eller vegetariskt alternativ på menyn. Ingeborgs kan dessutom stoltsera med ett brett utbud av kombucha och raw foodfika.

Tetsu ramen

Ramen är asiatisk snabbmat - men som är långsamt tillagad. Basen är långkokt buljong, där vetenudlar och olika tillbehör utgör det matiga i rätten. Tetsu ramen erbjuder äkta ramen med utgångspunkt i lokala råvaror. Här finns många veganska och vegetariska alternativ.

Tips! Vägg i vägg ligger systerkrogarna Hachi Örebro och Vinkiosken. Gör ett stopp här innan eller efter din ramenmiddag, så har du en helkväll - på en och samma gata!

Linns café och vegocatering

Linn ordnar vegetariska och veganska bufféer till fester samt bakverk och goda smörgåsar. Caféverksamheten finns på Sturegården i Betlehemskyrkan. Öppettider annonseras på Facebooksidan.

Vegohuset restaurang och pizzeria

Vegohuset är en pizzeria och restaurang med stort utbud av vegetariska och veganska rätter på menyn.

Fler restaurangtips i Örebro