SV
Svenska
Mat & dryck

Veganskt & vegetariskt i Örebro

Publicerad 2021-04-09 / Uppdaterad 2024-03-04
Gillar du vego och vill njuta av smakfullt komponerade rätter av lokala och ekologiska råvaror? Eller är du kanske nyfiken på mer grönt i maten och vill utforska Örebros vegoutbud? Det finns många restauranger och kaféer i Örebro som satsar på ett brett utbud av vegetarisk eller vegansk mat på sin meny. Här listar vi några av guldkornen!

Svenssons smörgåsverkstad

Svenssons smörgåsverkstad gör inte bara klassiska smörgåsar, plocktallrikar och smörgåstårtor - utan även veganska varianter! De innehåller bland annat hummus, grillad paprika, rökt quorn och avocadoröra.

Matbaren GRO

Matbaren GRO hette tidigare Kungsgatan 1 och ligger på mysiga Stallbacken, ett stenkast från både Stortorget och slottet. Deras nisch är vegansk fine dining och fokuserar på klimatsmarta maträtter av ekologiska råvaror. Det finns även vegetariska alternativ. Gro har populära avsmakningsmenyer som med fördel kombineras med goda drycker från deras breda utbud av alkoholfria drycker och naturviner.

Två tallrikar med vackert upplagd mat, fotat uppifrån.
Foto: Adaras

Holy Greens

Holy Greens erbjuder handgjorda sallader och juicer på ekologiska och närproducerade råvaror. Utbudet passar alla, såväl köttätare som veganer, men särskilt dem med förkärlek för gröna alternativ kommer hitta många favoriter här!

Ingeborgs restaurang och bar

Ingeborgs är en mysig restaurang och bar i centrala Örebro. Här kan du slå dig ner i sammetssofforna och njuta av en långlunch eller finmiddag kvällstid. De har ett varierat utbud och alltid minst ett veganskt eller vegetariskt alternativ på menyn. Ingeborgs kan dessutom stoltsera med ett brett utbud av kombucha och raw foodfika.

Stadsträdgården

Stadsträdgården är en restaurang, stenugnsbageri och kafé i vackra Stadsparken i Örebro. Tyngdpunkten ligger vid det genuina, hemlagade och gröna. Här finns härodlade grönsaker, ett växthus med chilifrukter och en mat- och fikameny med brett utbud av vegetariska och veganska alternativ.

En ostkaka med gul blomma på toppen.
Fika på Stadsträdgården

Linns café och vegocatering

Linn ordnar vegetariska och veganska bufféer till fester samt bakverk och goda smörgåsar. Caféverksamheten finns på Sturegården i Betlehemskyrkan. Öppettider annonseras på Facebooksidan.

Vegohuset restaurang och pizzeria

Vegohuset är en pizzeria och restaurang med stort utbud av vegetariska och veganska rätter på menyn.

Fler restaurangtips i Örebro

Örebro och Svartån i glittrande kvällsljus.

Adaras matresa genom Örebro

Influencern Ida Eriksson, som driver Adaras Blogazine, besökte Örebro med omnejd. Läs om hennes intryck av lokala smaker och matupplevelser.
En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.
Två kvinnor sitter i en säng med morgonrockar på sig.

Lantlig lyx på Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog

Katrinelund Gästgiveri och Sjökrog ligger i en rofylld vik vid Hjälmarens strand, ungefär 45 minuter från centrala Örebro.
Mike från Mikes foodtruck, iklädd keps och solglasögon, ler mot en mörkhårig kvinna som syns bakifrån

Mikes foodtruck

Lokalt käk kryddat med amerikanska smaker – det är receptet på både Mike foodtrucks hamburgare och matvagnens succé i lunch-Örebro.
orebro-saluhall_97_webb

Örebro Saluhall har något för alla smaker

På Örebro saluhall hittar du Örebros största matutbud på ett och samma ställe – lunchställen, AW-häng och mysiga restauranger.
En vit, djup tallrik med kyckling och sallad. Två vattenglas och bestick. I bakgrunden syns en svart tröja och blonda hårslingor.

Smaka på Örebro - tips på en helg för foodies

Sött, salt, syrligt... Hur smakar Örebro egentligen? Gör helgen till en matresa och upptäck det allra godaste med Örebro. Såhär kan du spendera en smaklig helg i stan!