fbpx

Stadsparken

Staden
Publicerad 2020-08-13 / Uppdaterad 2020-09-17
Stadsparken är en grön oas i centrala Örebro där du kan promenera, fika, leka i lekparken, njuta av blommorna och se konserter från Stora scenen.

Stadsparken är en skön och välkomnande plats att promenera, jogga, sola, gå på konsert, picknick, leka, hämta inspiration eller njuta av lugnet i. Här finns även ett sommaröppet kafé vid stora scenen.

Stadsparken har utsetts till Sveriges vackraste park - och till och med Europas femte vackraste park. Här kan du njuta i de olika delarna, som var och en skapar sin särskilda känsla: Blomstergården, Rosengården, Magnolialunden, Rhododendronparken och Örtagården.

Vita, klockformade blommor och rosa blommor i Stadsparken.
Blommor i Stadsparken i Örebro.

Lekplatsen

Här finns en större lekplats med stora grönområden för alla med spring i benen. I närheten kan man också ta sig ett dopp i plaskdammen.

Stadsparkens scen

På Stadsparkens scen kan du njuta av underhållning av olika slag. Det finns även möjlighet att boka scenen för olika typer av evenemang.

Stora holmen

I anslutning till parken ligger Stora Holmen som är barnens egen ö. Här finns allt från lilleputt-tåg, trafiklekplats med trampbilar, djur, minigolf och annat spännande för "knattar, knoddar och knyten". Till Stora Holmen kan du antingen promenera eller ta dig med roddfärjan Wiktoria från Stadsparken.

En vit fjäril sitter på ett grönkålsblad i en park.
En liten fjäril pausar på ett grönkålsblad.

Stadsträdgården

Stadsträdgården är en mötesplats där lugn och harmoni råder. I restaurangen kan du njuta av god lunch, stenugnsbakade pizzor och smarrigt fika. Efteråt kan du ta en skön tur i växthuset och utomhus i trädgården.