Örebro slott

Slott webb.jpg (1)

Ett slott fyllt av spöken, historia och mycket mer

Res tillbaka i tiden på Örebros gamla kungaslott. Här kan ni gå på spännande spökvandringar, leta skatter och gå på guidade visningar som tar er från slottets mörka och fuktiga fängelsehålor för krigsfångar, tjuvar och häxor upp till de praktfulla salarna byggda för kungligheter som Karl IX, och Karl XIV Johan.

En gång en enkel försvarsborg med fängelser men under vasatiden ombyggd till ett magnifikt kungligt slott. En kall plats för krigsfångar, tjuvar och häxor men även en praktfull plats åt kungligheter såsom Karl IX, och Karl XIV Johan. Mer om Örebro slotts historia hittar du här.

Idag är slottet en levande attraktion med visningar, evenemang och utställningar. På slottet kan du även konferera eller ha fest. För alla barn finns många roliga visningar och möjligheten att hålla barnkalas. Aktuell information om evenemang, visningar och öppettider hittar du på slottets webbsida.

I slottets sydvästra torn finns Slottsbutiken där du får information och inspiration om vad som händer på slottet. Butiken är även Infopoint med enklare turistinformation om staden. under ditt besök i Örebro. I samma torn finns en slottshistorisk utställning och Örebro läns museums utställningar på slottet.

Sugen på fika eller en lättare lunch? Besök Lill-Annas slottscafé i ett av slottets torn.