Örebro slott

Slott webb.jpg (1)

Ett slott fyllt av spöken, historia och mycket mer

Res tillbaka i tiden på Örebros gamla kungaslott. Här kan ni gå på spännande spökvandringar, leta skatter och gå på guidade visningar som tar er från slottets mörka och fuktiga fängelsehålor för krigsfångar, tjuvar och häxor upp till de praktfulla salarna byggda för kungligheter som Karl IX, och Karl XIV Johan.

En gång en enkel försvarsborg med fängelser men under vasatiden ombyggd till ett magnifikt kungligt slott. En kall plats för krigsfångar, tjuvar och häxor men även en praktfull plats åt kungligheter såsom Karl IX, och Karl XIV Johan. Mer om Örebro slotts historia hittar du här.

Idag är slottet en levande attraktion med visningar, evenemang och utställningar. På slottet kan du även konferera eller ha fest. För alla barn finns många roliga visningar och möjligheten att hålla barnkalas. Hör berättelser om Gustav Vasa, Engelbrekt och andra historiska figurer. Våra ordinarie slottsvisningar är öppna för alla. Guidningen är både på svenska och engelska och tar ca 1 timme. Observera att du endast kan besöka slottet på guidad visning. Begränsat antal platser.

I slottets sydvästra torn finns även Örebro Visitor Center där du får information och inspiration under ditt besök i Örebro. I samma torn som Örebro Visitor Center finns historiska slottsmodeller som man kan titta på och lära sig mer om slottets byggnadshistoria.

Besök www.orebroslott.se