SV
Svenska
Natur

Åka skridskor i Örebro

Publicerad 2020-12-04 / Uppdaterad 2024-03-11
Vintertid kan du åka skridskor på konstfrusna banor eller på Hjälmarens is. För allmänheten finns möjlighet att åka skridskor i ishallarna.

Skridskor på Hjälmaren

Vintertid kan du åka skridskor på någon av de konstfrusna banorna, spolade isbanorna i bostadsområdena eller på Hjälmarens is. Vanligtvis lägger isen sig tidigt på den delen av Hjälmaren som är närmast Örebro, Hemfjärden. Längre fram på säsongen finns ofta fina förutsättningar att åka även på Mellanfjärden och Storhjälmaren. Läs mer på Örebro kommuns webbsida och skridskoåkning i Örebro.

Tänk på säkerheten

Ha alltid stor respekt för sjöis. Ta med dig säkerhetsutrustning som ispik, isdubbar, livlina och extrakläder i en plastpåse.

Följ Rynningeviken på Facebook för uppdateringar om isläget.

Många personer njuter av en fin dag på skridskoisen.

Fler vintertips

Om du vill ha fler vintertips, som dessutom är vänliga mot plånboken, så kan du läsa vidare här.

Fler vintertips i Örebro

Åka skidor i Örebro

Två mil utanför Örebro ligger Ånnaboda naturreservat och friluftsområde, mitt i Kilsbergens blånande berg. Från utsiktsplatserna har du utsikt över Närkeslätten och vintertid finns fina spår att skida i.

Vinter i Ånnaboda

Njut av vintern i Ånnaboda! Fina skidspår, hisnande pulkabacke, raststugor, vandringsleder och hotell med stugor, relax och restaurang. Bara 25 minuter från Örebro!
Två barn med orangea hjälmar åker på en röd pulka.

Pulkabackar i Örebro

Tips på pulkabackar i Örebro. Läs om var det finns barnvänliga backar för att åka pulka, snowracer eller bara att leka loss i snön!