SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
För barn

Pulkabackar i Örebro

Publicerad 2021-04-14 / Uppdaterad 2024-02-13
Här kan du läsa om pulkabackar i Örebro. Packa matsäck, ta på varma kläder och ladda för en heldag utomhus!

Pirret i magen och suset i snön. En perfekt sluttning och gofika mellan åken. Visst är det härligt att leka loss i pulkabacken? Oavsett om stjärtlapp, snowracer eller pulka är din grej, hoppas vi du hittar riktigt bra pulkabackar i Örebro. Här tipsar vi om flera backar som kan locka fram det där speciella ”pulkapirret”.

Två personer åker pulka nedför en snötäckt slänt.

Näsbykullen

Med utsikt över de flacka markerna i Osets naturreservat, ligger Näsbykullen som vintertid förvandlas till en liten pulkabacke. Här finns också en rastplats med bänkbord som du kan duka upp fikat på.

Vivallakullen

Vivallakullen ligger i Hjärstaskogen mellan Vivalla och Nya Hjärsta. 57, 5 meter över havet bjuder den här lilla höjden på oanade fina utsikter. Även här finns rastplatser med bänkbord och även en grillplats. Kanske passar ni på att grilla pinnbröd till mellis?

Sörbybacken

Sörbybacken är ett äventyrscentrum även vintertid. Den branta backen är som gjord för våghalsiga pulkaåkare! Här finns också Sörens Vedugn som bakar pizzor med surdegsbotten. Pulka + pizza = som gjort för en heldag, eller hur? För de som hellre tränar på gym än åker pulka, finns också ett stort utegym här.

I Sörbybacken finns utegym, motionstrappa och pulkabacke.

Ånnaboda

Fråga en örebroare om riktigt bra pulkabackar i Örebro och svaret är givet: Ånnaboda. Kilsbergens hub bjuder inte bara på längdspår, restaurang och camping utan också på en pulkabacke av rang.

Örebroarna tipsar om pulkabackar i Örebro

Här är två favoritbackar som örebroarna gärna åker till:

Lilla backen i Karlslundsskogen

I Karlslundsskogen finns en liten backe som passar bra för pulkaåkning. Den ligger bakom start- och målgången vid Karlslundsspåret. Alldeles intill ligger ett utegym, så kan de vuxna träna medan barnen åker i pulkabacken. Fast antagligen vill alla åka pulka, eller hur?

Mackenbacken i Brickeberg

Mellan bostadsområdena Brickebacken och Brickeberg, precis bakom bensinmacken, finns en kulle som av ”locals” kallas Mackenbacken. På vintern blir det en fin pulkabacke!

Kom ihåg!

Se upp i backen-ramsan gäller även på riktigt i pulkabacken. Ha gärna hjälm, håll avstånd så att varken du eller någon annan gör sig illa.

Tips på vinteraktiviteter i Örebro

Spegelblank is på en sjö och blå himmel.

Åka skridskor i Örebro

Vintertid kan du åka skridskor på konstfrusna banor eller på Hjälmarens is. För allmänheten finns möjlighet att åka skridskor i ishallarna.

Vinter i Ånnaboda

Njut av vintern i Ånnaboda! Fina skidspår, hisnande pulkabacke, raststugor, vandringsleder och hotell med stugor, relax och restaurang. Bara 25 minuter från Örebro!

Åka skidor i Örebro

Två mil utanför Örebro ligger Ånnaboda naturreservat och friluftsområde, mitt i Kilsbergens blånande berg. Från utsiktsplatserna har du utsikt över Närkeslätten och vintertid finns fina spår att skida i.

Mer inspiration

Boenden

En lyxig staycation på landet

Mat & dryck

Lokala korvar har satt Närke på korvkartan

De bästa aktiviteterna för barn i Örebro

Staden

Wadköping