SV
Svenska
Staden

Fira alla hjärtans dag i Örebro

Publicerad 2023-01-25 / Uppdaterad 2024-02-02
Love is in the air. Restaurangbesök, spalyx och promenad hand i hand. Maximera myset med något av dessa fem kärlekstips.

Ät gott tillsammans

Tända ljus, god mat och det där speciella sällskapet. Att fira kärleken på restaurang slår aldrig fel. I Örebro kryllar det av romantiska restauranger som har det där lilla extra. Här är örebroarnas tips!

Tända ljus i olika färger.

Checka in på hotell

Att smita undan vardagen och checka in på hotell för en natt... Det är väl romantik i kubik? Clarion Collection Hotel Borgen toppar örebroarnas lista när det kommer till romantiska hotell - och med tanke på dess tinnar och torn, kan vi förstår varför! Här finns tips på fler hotell och vandrarhem i Örebro.

Säg det med choklad

Choklad = romantik! Det sägs att kakaobönan framkallar samma känslor som när vi är hopplöst förälskade. Så vem vet, en pralinask kanske är det som får den du gillar på fall?  Kaffe och pralin gör handgjorda praliner med råvaror i säsong. Det är lika mycket konst som smak i de små godbitarna! Små praliner tillverkar också praliner av hög kvalitet av mestadels ekologiska råvaror.

Spalyx

Överraska din partner med ett par timmars avkoppling, bara ni två. Ett besök på Elite Stora hotellets relaxavdelning Lilla Valvet kommer garanterat få er att släppa vardagens bestyr för en stund. Här finns en hydromassagepool, bastu, ångbastu och ett rum för avkoppling med sköna vilosängar. Vill du ha det lilla extra rekommenderas en sparitual i den fina tvagningsavdelningen.

Hand i hand på långpromenad

Ta med någon du tycker riktigt mycket om på en hemlig träff utomhus. Det kryllar av romantiska ställen i Örebro som passar perfekt för en utedejt. Vad sägs till exempel om en långpromenad i Oset och Rynningevikens naturreservat. Ta med egen picknick eller gör ett stopp på Naturens Hus och köp med en mysfika.

Mer inspiration för alla hjärtans dag

En vit tallrik med pasta och tomatsås i, med lite grönt på toppen.

Här finns Örebros pärlor i White Guide

I Örebro finns ett antal restauranger och kaféer med i det välrenommerade guidesystemet White Guide. De listar hotell, restauranger, barer och kaféer som de anser vara Sveriges allra bästa.
Lassar-uce46

Här kan du gifta dig i Örebro!

Är det kyrklig vigsel som lockar? Då finns förstås en lång rad alternativ. Den mest populära kyrkan för vigsel i Örebro är den ståtliga S:t Nicolai kyrka. Därefter kommer den…
Tända ljus i olika färger.

6 romantiska restaurangspärlor i Örebro

I Örebro kryllar det av romantiska restauranger som har det där lilla extra. Här är örebroarnas tips!
En stenbro och ett stort tegelhus omgärdat av blommande träd.

Örebroarna tipsar: 6 romantiska platser i Örebro

1. Stadsparken En spirande grön park med en väldoftande oas av rosor - hur romantiskt låter inte det? Stadsparken har vunnit tävlingen Sveriges vackraste park - och till och med Europas…