SV
Svenska
Mat & dryck

Den ultimata glasskompassen

Publicerad 2020-08-13 / Uppdaterad 2024-05-28
Sött, syrligt, fruktigt eller kanske salt? Här tipsar vi om glassiga kaféer i och runt Örebro. Hur många hinner du pricka av i sommar?

Glass i stan

Det kryllar av kaféer och butiker i centrala Örebro som har gottig glass på menyn. Här är ett urval av några centrala glasställen:

Ice cream & coffee i Stadsparken

Precis intill Svartån i Stadsparken ligger kaféet Ice cream & coffee. Det här är stället för dig som tycker att ”more is more". De maffiga glassmenyerna har extra allt - frukt, maräng, grädde, strössel, brownies och kolasåser som sätter extra piff på glassmenyerna. Öppet varje dag hela sommaren, oavsett väder.

Två strutar med glasskulor, choklad och kola, toppade med varsitt drinkparaply.
Glass i Stadsparken

En får tacka på Ekobutiken

Glass av fårmjölk? Javisst, särskilt om du frågar alla som har smakat den goda glassen från En får tacka! I Danshyttan i Bergslagen tillverkas glassen av gårdens får. Du hittar den på olika ställen i centrala Örebro, som i Ekobutiken i Stadsträdgården.

Handelsboden i Wadköping

I Wadköpings mysiga kvarter ligger Handelsboden där du kan köpa glass i olika former och smaker. Den knallrosa mjukglassen med jordgubbssmak är vida berömd och omtyckt, men gillar du kulglassen ska du passa på här! Glassen kommer från Hjortkvarn som ligger i Hallsberg och är därmed en ”nästan” lokal specialitet.

Glasstemplet i Sommarro

Bredvid Sommarro Värdshus ligger Glasstemplet - som verkligen lever upp till sitt namn! I den pampiga byggnaden med kolonner och krusiduller finns ett stort utbud av olika glassar. Till och med en glass för regniga dagar! Med regndroppsströssel, marshmallowmoln och paraply blir till och med gråa dagar roliga!

Glasstemplet vid Sommarro Värdshus

Glasskiosken i Hästhagen

Vad sägs som en Delicatobomb, en banana split eller en hel hink med glass? På glasskiosken i Hästhagen hittar du mängder av god glass! Avsluta glassfikat med ett dopp vid Hästhagens nya bryggbad eller varför inte en runda minigolf?

Ormesta Glasskafé

På cykelvänligt avstånd från stan ligger Ormesta Glasskafé, som drivs av de tre syskonen Agnes, Arvid och Gustav. Här serveras bland annat mjukglass - med dansk touch! Hemmagjord guf, importerad drys och flødeboll är de danska tillbehören som sätter smak på glassen. Det är en liten blinkning till syskonens pappa som är från Danmark och dessutom har byggt hela glasskaféet.

Foto: Ormesta Glasskafé

Glass på utflyktsavstånd

Ta en heldag och gör en utflykt till de här glassiga ställena.

Go' Glass i Hjortkvarn

God glass, eller, vi menar förstås ”go’ glass” är det värt att åka långt för. 45 minuter söder om Örebro, längs väg 51, ligger glasskaféet Go’ glass som är ett måste för alla glassälskare. Här finns omkring 50 olika smaker av egentillverkad italiensk gelato och sorbet. Klassiska smaker blandas med spännande alternativ som whisky, morotskaka och mandarinetta. Är du på språng kan du köpa med dig en låda med dina favoritsmaker.

Götlunda glass i Arboga

Götlunda glass håller till i den lilla orten med samma namn, 25 minuters biltur öster om Örebro. Den populära glassen tillverkas i många olika smaker och säljs både i glassbutiken i Götlunda (som är öppen sommartid) och i utvalda butiker och glasskiosker runt om i Mellansverige.

Lyckliga hönans glass i Fjugesta

Om Närke skulle vara en glass, skulle den smaka som Lyckliga hönans! Glassen, som tillverkas hantverksmässigt på Berga gård, tillverkas till stor del av lokala råvaror som gårdens egna Krav-ägg och Krav-mjölk från grannsocken. Det blandas senare med grädde, socker och lite honung. Lyckliga hönans glass säljs i boden på Berga gård och på utvalda ställen i länet.

NoraGlass

Ända sedan 1923 har glassälskare kunnat njuta av NoraGlass. Varje dag serveras olika dagsfärska smaker. Varför inte ta med dig glassen och sätt dig vid Norasjön för att njuta av utsikten – om den inte är uppäten innan dess såklart! Fler Noratips finns i den här listan.

Fler upplevelser i närheten

Natur

Oset och Rynningeviken - örebroarnas oas

Staden

Wadköping

Barn

Stora Holmen

Inspireras av andra kategorier

Mat & dryck

Fika i Örebro

Staden

Topp 11 sevärdheter i Örebro

Natur

Cykla Hemfjärden runt

Natur

Ormarna på Öby kulle