fbpx

Glassigt i Örebro

Lokala smaker
Publicerad 2020-08-13 / Uppdaterad 2021-06-01
Sött, syrligt, fruktigt eller kanske salt? Här tipsar vi om glassiga kaféer i Örebro (och en i Arboga, vi kunde inte låta bli!). Vilken är din favorit?

Ice cream & coffee i Stadsparken

Precis intill Svartån i Stadsparken ligger kaféet Ice cream & coffee. Det här är stället för dig som tycker att ”more is more”! De maffiga glassmenyerna har extra allt - frukt, maräng, grädde, strössel, brownies och kolasåser som sätter extra piff på glassmenyerna. Öppet varje dag hela sommaren, oavsett väder.

Två strutar med glasskulor, choklad och kola, toppade med varsitt drinkparaply.
Glass i Stadsparken

Götlunda glass (i Arboga)

Götlunda glass hemvist är i lilla byn med samma namn, 25 minuter från Örebro. Här tillverkas över 500 liter glass – per dag – som både säljs i kaféet på gården och i utvalda butiker i Mellansverige.

Handelsboden i Wadköping

I Wadköpings mysiga kvarter ligger Handelsboden där du kan köpa glass i olika former och smaker. Den knallrosa mjukglassen med jordgubbssmak är vida berömd och omtyckt, men gillar du kulglassen ska du passa på här! Glassen kommer från Hjortkvarn som ligger i Hallsberg och är därmed en ”nästan” lokal specialitet.

Go' Glass i Hjortkvarn

God glass är det värt att åka långt för. Eller, vi menar förstås ”go’ glass” är det värt att åka långt för! 45 minuter söder om Örebro, längs väg 51, ligger glasskaféet Go’ glass som är ett måste för alla glassälskare. Här finns omkring 50 olika smaker av egentillverkad italiensk gelato och sorbet. Klassiska smaker blandas med spännande alternativ som whisky, morotskaka och mandarinetta.

Lyckliga hönans glass i Fjugesta

Om Närke skulle vara en glass, skulle den smaka som Lyckliga hönans! Glassen, som tillverkas hantverksmässigt på Berga gård, tillverkas till stor del av lokala råvaror som gårdens egna Krav-ägg och Krav-mjölk från grannsocken. Det blandas senare med grädde, socker och lite honung. Lyckliga hönans glass säljs i boden på Berga gård och på utvalda ställen i länet.

Tips på glasskaféer utanför Örebro

Familjen Åkerstrand har besökt flera glasskaféer utanför Örebro och vloggat om sina upplevelser. Spana in deras video här: