SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Mat & dryck

Glassigt i Örebro

Publicerad 2020-08-13 / Uppdaterad 2022-04-29
Sött, syrligt, fruktigt eller kanske salt? Här tipsar vi om glassiga kaféer i Örebro (och en i Arboga, vi kunde inte låta bli!). Vilken är din favorit?
Taggar:
#glass #Hallsberg

Ice cream & coffee i Stadsparken

Precis intill Svartån i Stadsparken ligger kaféet Ice cream & coffee. Det här är stället för dig som tycker att ”more is more”! De maffiga glassmenyerna har extra allt - frukt, maräng, grädde, strössel, brownies och kolasåser som sätter extra piff på glassmenyerna. Öppet varje dag hela sommaren, oavsett väder.

Två strutar med glasskulor, choklad och kola, toppade med varsitt drinkparaply.
Glass i Stadsparken

Götlunda glass (i Arboga)

Götlunda glass hemvist är i lilla byn med samma namn, 25 minuter från Örebro. Här tillverkas över 500 liter glass – per dag – som både säljs i kaféet på gården och i utvalda butiker i Mellansverige.

Handelsboden i Wadköping

I Wadköpings mysiga kvarter ligger Handelsboden där du kan köpa glass i olika former och smaker. Den knallrosa mjukglassen med jordgubbssmak är vida berömd och omtyckt, men gillar du kulglassen ska du passa på här! Glassen kommer från Hjortkvarn som ligger i Hallsberg och är därmed en ”nästan” lokal specialitet.

Go' Glass i Hjortkvarn

God glass är det värt att åka långt för. Eller, vi menar förstås ”go’ glass” är det värt att åka långt för! 45 minuter söder om Örebro, längs väg 51, ligger glasskaféet Go’ glass som är ett måste för alla glassälskare. Här finns omkring 50 olika smaker av egentillverkad italiensk gelato och sorbet. Klassiska smaker blandas med spännande alternativ som whisky, morotskaka och mandarinetta.

Lyckliga hönans glass i Fjugesta

Om Närke skulle vara en glass, skulle den smaka som Lyckliga hönans! Glassen, som tillverkas hantverksmässigt på Berga gård, tillverkas till stor del av lokala råvaror som gårdens egna Krav-ägg och Krav-mjölk från grannsocken. Det blandas senare med grädde, socker och lite honung. Lyckliga hönans glass säljs i boden på Berga gård och på utvalda ställen i länet.

Glasstemplet i Sommarro

Bredvid Sommarro Värdshus ligger Glasstemplet - som verkligen lever upp till sitt namn! I den pampiga byggnaden med kolonner och krusiduller finns ett stort utbud av olika glassar. Till och med en glass för regniga dagar! Med regndroppsströssel, marshmallowmoln och paraply blir till och med gråa dagar roliga!

Ett rött och vitt hus med piedestaler står på en upphöjning av stenar.
Glasstemplet vid Sommarro Värdshus

En får tacka

Glass av fårmjölk? Javisst, särskilt om du frågar alla som har smakat den goda glassen från En får tacka! I Danshyttan i Bergslagen tillverkas glassen av gårdens får. Du hittar den på olika ställen i centrala Örebro, som i kaféet FIKA hos Cozocoffee.

NoraGlass

Sedan 1923 har man kunnat njuta av NoraGlass. Varje dag serveras tre olika smaker som alltid dagsfärska. Varför inte ta med dig med glassen och sätt dig vid Norasjön för att njuta av utsikten – om den inte är uppäten innan dess såklart!

Glasscaféet i Hästhagen

Vad sägs som en Delicatobomb, en banana split eller en hel hink med glass? Hos glasscaféet i Hästhagen hittar du mängder av god glass! Avsluta glassfikat med ett dopp vid Hästhagens nya bryggbad eller varför inte en runda minigolf?

Tips på glasskaféer utanför Örebro

Familjen Åkerstrand har besökt flera glasskaféer utanför Örebro och vloggat om sina upplevelser. Spana in deras video här:

Fler upplevelser i närheten

Natur

Oset och Rynningeviken - örebroarnas oas

Staden

Wadköping

För barn

Stora Holmen

Inspireras av andra kategorier

Mat & dryck

Fika i Örebro

Staden

Hemmaturista i Örebro

Natur

Cykla Hemfjärden runt

Natur

Ormarna på Öby kulle