SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Mat & dryck

Fira påsk med Örebrosmaker

Publicerad 2022-04-08 / Uppdaterad 2024-03-11
Påsken är en matglad högtid som brukar firas med massor av godsaker på bordet. I år tycker vi du ska låta Örebros lokala smaker sätta extra smak på påskbordet! Här tipsar vi om traditionell påskmat som du kan köpa lokalt i Örebro med omnejd.
Taggar:
#mat #påsk

Lamm

Påskbordets huvudrätt anses av många vara "påskalammet". Jannelunds gård i Mullhyttan säljer lokalt, färskt lammkött från egna djur. Köp i webbutiken och hämta direkt på gården.

Ägg

Ägg i alla former vill vi också ha på påskbordet! Berga skafferi i Fjugesta är en gårdsbutik och kafé mitt på Närkeslätten. Här finns, förutom egna ägg, även andra lokala delikatesser som glass, senap och marmelader. Äggboden är självbetjänande och har generösa öppettider.

Ost

När du är på Berga skafferi, passa på att handla några goda, lokala ostar också. Perfekt till ostbrickan efter påskbuffén!

Lax

Riktigt god, rökt lax hittar du hos Nygårds rökeri på Vinön. De röker i vedeldad rök och smaksätter endast med salt och kryddor från naturen. Deras produkter finns även hos Lännäs gårdsbutik, Bolinders gårdsbutik och Jonssons gårdsbutik. Nygårds har även en egen gårdsbutik nära rökeriet på Vinön - mer när-rökt än så blir det knappast!

Bröd

Nybakat bröd passar till alla högtider... särskilt när det är bakat av lokala råvaror! Lokal i Kumla bakar ekologiskt surdegsbröd på spännande mjölsorter från Örebro med omnejd. I Lokals butik finns också andra lokala matvaror, som ägg, lammstek och lax.

Något sött

Avsluta påskbordet med något sött, som praliner tillverkade av Små praliner eller Kaffe & pralin.

Påskens smaker går till stor del hand i hand med julbordet. Inspireras av juliga, lokala råvaror här.

Nyfiken på fler lokala smaker?

Mat & dryck

Smaka på ölstaden Örebro

Örebro har fått smak för öl. Har du också det? På bara några år har Örebro blomstrat ut som en riktig ölstad.
Utflykter

Två upplevelser i en sväng! Tips som gör din utflykt dubbelt så bra

Dagsutflykter strax utanför Örebro för dig som gillar fika och shopping! Botanisera bland kaféer, loppisar, inredningsbutiker och slott.
Mike från Mikes foodtruck, iklädd keps och solglasögon, ler mot en mörkhårig kvinna som syns bakifrån
Mat & dryck

Mikes foodtruck

Lokalt käk kryddat med amerikanska smaker – det är receptet på både Mike foodtrucks hamburgare och matvagnens succé i lunch-Örebro.