SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Natur

Sörbybacken

Publicerad 2020-08-13 / Uppdaterad 2022-04-29
Sörbybacken har aktiviteter som får adrenalinet att rusa. Zipline, höghöjdsbana och quickflight - men även lugna aktiviteter som paintball och fotbollsgolf.

”Äventyret är närmare än du tror”. En gammal klyscha som sällan är så sann som när det handlar om Sörbybacken. Nästan i city. Men ändå mitt i naturen.

Sörbybacken har aktiviteter för alla som gillar full fart! Hör du till dem som trivs uppe i luften finns både höghöjdsbanor och zipline. Än mer avancerad är quickflighten från 16 meters höjd och med fyra meters fritt fall.

Upplevelser på höga höjder bland trädtopparna.

Lite mer jordnära, men ändå fartfyllda, aktiviteter är paintball och fotbollsgolf. Backen är även perfekt för mountainbike med allt från nybörjarbanor till halsbrytande downhill. Och trappan med sina 182 steg som fungerar lika bra för dig som vill träna som för dig som bara vill njuta av utsikten.

Här finns också ett stort, nytt utegym som är populärt både bland stora och små. Och visst blir man hungrig av att träna? Då finns riktigt bra pizza inte långt härifrån - vid foten av Sörbybacken ligger nämligen Sörens vedugn, som gör pizzor med tunn, frasig surdegsbotten.

Vintertid är förstås backen fortfarande det som den en gång var - en skidbacke. Med möjlighet till både hopp och paråkning men även perfekt för de yngsta.

Jag älskar känslan av adrenalin som rusar i mig. Sörbybacken får mig att känna mig levande!

Örebroare
Höghöjdsbanan i Sörbybacken.

Fler aktiva tips i Örebro

En röd, inglasad rutschkana i ett vattenland som täcks av ett transparent tak.

12 tips till barnens bästa Örebro

1. Spöket Laban på Örebro slott I Örebro finns ett riktigt slott med vallgrav mitt i staden. Omgiven av Svartån, som skulle stoppa fienderna att komma in, har slottet stått…
Fyra statyer i brun färg syns på höll mellan grässtrån.

Den unika skulpturparken Konst på hög

Konst på hög är en unik skulpturpark som ligger på toppen av Kvarntorpshögen i Kumla. Här kan du gå omkring bland verk av flera av landets främsta konstnärer. Kvarntorpshögen är…
Äventyrsbadet Lost City från ovan.

Full fart på Gustavsviks äventyrsbad och resort

Den skakiga repbron tar dig över den rytande forsen på vägen upp mot bergets topp. Där tar den slut. Du tvekar. Enda vägen framåt är att kasta sig ner i…
En kvinna med brunt hår i hästsvans och rosa huvtröja sitter på en klippa och tittar ut över utsikten med skog och ängar.

5 fina ställen som får dig att tappa hakan

Vandra runt Amboberget    Den 9 kilometer långa vackra vandringsslingan runt Amboberget  bjuder på mystiska grottor och fina utsiktsplatser. Grottan Frihetsportalen har en spricka som du till och med kan gå igenom –…

Inspiration från andra kategorier

Natur

Cykelutflykter i Örebro

Utflykter

Gör en tidsresa i Bergslagen

Mat & dryck

Örebro Saluhall har något för alla smaker