fbpx

Sörbybacken

Natur och äventyr
Publicerad 2020-08-13 / Uppdaterad 2021-06-01
Sörbybacken har aktiviteter som får adrenalinet att rusa. Zipline, höghöjdsbana och quickflight - men även lugna aktiviteter som paintball och fotbollsgolf.

”Äventyret är närmare än du tror”. En gammal klyscha som sällan är så sann som när det handlar om Sörbybacken. Nästan i city. Men ändå mitt i naturen.

Sörbybacken har aktiviteter för alla som gillar full fart! Hör du till dem som trivs uppe i luften finns både höghöjdsbanor och zipline. Än mer avancerad är quickflighten från 16 meters höjd och med fyra meters fritt fall!

Upplevelser på höga höjder bland trädtopparna.

Lite mer jordnära aktiviteter är paintball och fotbollsgolf. Backen är även perfekt för mountainbike med allt från nybörjarbanor till halsbrytande downhill. Och trappan med sina 182 steg som fungerar lika bra för dig som vill träna som för dig som bara vill njuta av utsikten.

Här finns också ett stort, nytt utegym som är populärt både bland stora och små. Och visst blir man hungrig av att träna? Då finns riktigt bra pizza inte långt härifrån - vid foten av Sörbybacken ligger nämligen Sörens vedugn, som gör pizzor med tunn, frasig surdegsbotten.

Vintertid är förstås backen fortfarande det som den en gång var - en skidbacke. Med möjlighet till både hopp och paråkning men även perfekt för de yngsta.

Jag älskar känslan av adrenalin som rusar i mig. Sörbybacken får mig att känna mig levande!

Örebroare
Höghöjdsbanan i Sörbybacken.