SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
För barn

Stora Holmen

Publicerad 2020-08-13 / Uppdaterad 2024-03-04
Stora Holmen är barnens egen ö i Örebro. Sommartid finns Lillputt-tåget, färjan Wictoria, en liten lantgård, minikaruseller och glasskiosk här.
Taggar:
#barnvänligt

Stora Holmen i Örebro är barnens egen ö. Sommartid kan du komma hit med hjälp av den lilla roddfärjan Wictoria från Stadsparken eller via bron från området vid universitetssjukhuset året om.

På sommaren finns en minilantgård med grisar, marsvin, kaniner och får. Annat kul här en lekplats, minigolf, glasskiosk, minikaruseller och mycket annat, bara ett stenkast från stadens största lekplats i Stadsparken! Hyr en trampbil och kör runt i den lilla staden eller kliv på Lille Putte-tåget vid Trollebo station och åk med runt ön. Du kan också se på utomhusbio på särskilda tider under sommarmånaderna.

Kör runt i ministaden med trampbil.

Stora Holmens nyaste tillskott i äventyrsvärlden för de små är Bäverkullen, en lekmiljö i naturmaterial som lockar till hopp och bus.

Tips! Vill du upptäcka fler av Örebros lekmiljöer och lekplatser utomhus, finns en karta över kommunens alla platser på deras webbplats.

Mer kul för de yngsta

En röd, inglasad rutschkana i ett vattenland som täcks av ett transparent tak.

11 tips till barnens bästa Örebro

Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev Örebros klassiska sevärdheter. Perfekt för barn med spring i benen! Här kommer tips på roliga saker för barn att göra.
En ung kille skejtar på en ramp.

24 h äventyr med barnen i Örebro

Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Såhär kan ni spendera en äventyrlig helg med barnen. Håll i er, för ni kör vi!
Äventyrsbadet Lost City från ovan.

Full fart på Gustavsviks äventyrsbad och resort

Den skakiga repbron tar dig över den rytande forsen på vägen upp mot bergets topp. Där tar den slut. Du tvekar. Enda vägen framåt är att kasta sig ner i…

Inspiration från andra kategorier

Natur och äventyr

Mat & dryck

Glassigt i Örebro

Natur

Cykla Hemfjärden runt