SV
Svenska
Natur

Cykla i city - här är tips på cykelturer i stan

Publicerad 2020-07-14 / Uppdaterad 2024-03-04
Upplev Örebro från cykelsadeln och utforska den stadsnära naturen. Här är fem tips på cykelturer mellan 3 och 15 kilometer som utgår från centrala Örebro. Perfekt för dig som vill citycykla eller är sugen på en kortare tur i närheten av centrala Örebro.

Här tipsar vi om fem cykelslingor i centrala Örebro. De kortare slingorna går förbi Stadsparken i Örebro, friluftsmuseet Wadköping och småbåtshamnen. Väljer du de längre sträckorna når du naturreservatet Oset och Rynningeviken och restaurangen Naturens hus. Oavsett längd och tempo, kommer få du en fin naturupplevelse och skön motion på köpet.

Cykla nära city och i naturen

Tips till cykelturen

Välpumpade cykeldäck, vatten och hjälm är en bra början för en skön cykeltur. Här kommer några extra tips för att utflykten ska bli ännu härligare:

  • Packa ner matsäck, för längs alla leder finns vackert belägna rastplatser och raststugor - perfekta för en paus eller två.
  • Glöm inte att ta med dig kikare för att spana på fåglar. Naturreservatet Oset och Rynningeviken är skyddade bl.a. för sitt rika fågelliv.
  • Gillar du att styrketräna? Gör ett stopp i Alnängarnas utegym, här kan du kombinera cykelturen med styrketräning i friska luften.

Fler tips på cykling i Örebro finns på Bergslagen Cyclings hemsida.

Cykla i Örebro

Natur

Cykla i Örebro - 11 härliga utflykter

Natur

Cykla i östra Närke - lite längre rundor

Inspireras av andra kategorier

En Konsumbutik med flagga ute och ett träskjul med skylten ELVIS.

För historielovers och nostalgiker

I pappersbruksorten Frövi, strax norr om Örebro, tar man papperskonsten ett steg längre. Här visar Frövifors pappersbruksmuseum upp industrimiljöer, maskiner och utställningar med papper som gemensamt tema.
En tjej med krona i tyg står framför Örebro slott.

Selfieguide till Örebro

Örebro är fullt av fina vinklar och vrår som förtjänar att förevigas och publiceras. Här är några tips på selfieställen i Örebro.
En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.

Gustavsviks camping och upplevelsebadet Lost City

Fem stjärniga sommarhäng på Gustavsviks familjecamping!
Herrgårdsbyggnaden i Karlslund.

Karlslund - kulturreservat, trädgård och herrgård

Karlslund är ett populärt område i Örebro med kulturreservat, trädgård och herrgård. I närheten ligger ridskola, elljusspår, bad och naturområden.
Örebro slott en solig sommardag.

Besök Örebro slott

Örebro slott är öppet dagligen på sommaren med guidade visningar och utställningar. Övriga året är slottet öppet helger och skollov.