fbpx

Cykla i city - här är tips på cykelturer nära stan

Natur och äventyr
Publicerad 2020-07-14 / Uppdaterad 2021-05-25
Upplev Örebro från cykelsadeln och utforska den stadsnära naturen. Här är fem tips på cykelturer på 3 till 15 kilometer som utgår från centrala Örebro.
Taggar:
#cykla
En blond kvinna med cykelhjälm.
Cykla i Örebro och upplev stan från sadeln.

Cykla i Örebro och upplev stadens natur längs fina cykelleder! Dessa slingor tar dig längs Svartån ut till Örebros vackra och citynära natur. Broar utmed ån gör att enkelt kan välja mellan fem olika slingor i lätt och flack terräng.

De kortare slingorna tar dig förbi Stadsparken i Örebro, friluftsmuseet Wadköping och småbåtshamnen. Väljer du de längre sträckorna når du naturreservatet Oset och Rynningeviken och restaurangen Naturens hus. Oavsett längd och tempo, kommer få du en fin naturupplevelse och skön motion på köpet.

Cykla nära city och i naturen

Tips till cykelturen

Välpumpade cykeldäck, vatten och hjälm är en bra början för en skön cykeltur. Här kommer några extra tips för att utflykten ska bli ännu härligare:

  • Packa ner matsäck, för längs alla leder finns vackert belägna rastplatser och raststugor - perfekta för en paus eller två.
  • Glöm inte att ta med dig kikare för att spana på fåglar. Naturreservatet Oset och Rynningeviken är skyddade bl.a. för sitt rika fågelliv.
  • Gillar du att styrketräna? Gör ett stopp i Alnängarnas utegym, här kan du kombinera cykelturen med styrketräning i friska luften.

Fler tips på cykling i Örebro finns på Bergslagen Cyclings hemsida.

Inspireras av andra kategorier