fbpx

Upptäck den trolska skogen i Tivedens nationalpark

Natur och äventyr
Publicerad 2020-08-20 / Uppdaterad 2021-06-01
Tiveden är ett skogsområde som delas mellan Närke och Västergötland. Här är skogarna djupa, klipporna dramatiska och sjöarna trolska.

Tiveden är sagornas och myternas skog. Fallna klippblock bildar grottor, mossan ligger orörd och skogen får leva sitt liv. Här finner du också under en kort period den röda näckrosen i skogssjön Fagertärn.

I Tivedens nationalpark tror man sig finna vättar och andra väsen i den förtrollade skogen. Tidigt på morgonen sägs älvorna dansa och storlommens kan höras ljuda över sjöarna i sommarkvällen.

Finns det vättar och väsen i Tivedens nationalpark?

Upplev en riktig sagoskog som för tankarna till troll och älvor! Här kan du vandra i skogen och avsluta med ett bad vid den fantastiska stranden i Vitsand. Stanna kvar för att se solnedgången och få stranden för dig själv en stund.

Öreboare

Vandra, cykla eller rid genom en av Sydsveriges vildaste skogar och upplev kulturbygderna mellan Vättern och Värnen på samma gång. Bergslagsledens etapp mellan Tivedstorp och Stenkällegården går till exempel igenom nationalparken.

Kom ihåg att Tiveden är mer än bara nationalparken! Tips på vad du kan uppleva i Tivedenområdet kan du läsa på Visit Tiveden.