SV
Svenska
Barn

11 ställen i Örebro för barn med spring i benen

Publicerad 2022-02-18 / Uppdaterad 2024-05-24
Vill du hitta på något kul utomhus med barnen? Då har du kommit rätt! I Örebro finns massor av aktiviteter för barn. Här tipsar vi om roliga barnaktiviteter som passar alla som har spring i benen och gillar fart och fläkt!

Barnens trädgård

Barnens trädgård vid Karlslunds herrgård bjuder in till fantasifull lek och bus i det gröna. Passa på att ta en finfika på herrgården efteråt (öppet från maj till augusti).

En kvinna med två små barn i en trädgård. Hon har handen på ett stort leksaksäpple.
Barnens trädgård i Karlslund. Foto: Advant

Lekmiljön Hagen

Lekmiljön Hagen ligger i Ladugårdsängen och hänger ihop med Västra grönpepparparken. Den är inspirerad av Sverige som det såg ut förr i tiden, så här finns ladugårdar, lekhus, traktor och djur i trä. Läs mer om tanken bakom Hagen och vilka olika delar som finns att uppleva, för såväl stora som små!

Saxons park

I Brickeskogen finns en äventyrsstig med låghöjdsbana, dammar och annat skoj i skogsmiljö. Passar alla små upptäckare!

Stadsparken och Stora holmen

Stadsparkens nya lekpark är omåttligt populär och lockar många barnfamiljer året om. På sommaren finns kaféet Ice cream & Coffee i närheten, likaså flera kaféer och restauranger i Wadköping. En kort roddfärd över Svartån ligger Stora holmen, barnens egen ö i Örebro! Här finns trampbilar, söta hus, djur lilleputt-tåg och en Bäverkulle som inspirerar till lekar i naturmiljö. Holmen går också att nås till fots eller på cykel.

Tybbleparken

I Tybbleparken finns roliga lekmiljöer som Tarzandjungel, skatepark, pumptrackbana för små MTB-cyklister och en kickbikebana.

Tybbleparkens kickbikebana. Foto: Mimmi Beckman

Varbergaskogen och Voxparken

Varbergaskogen är populära platser för små och stora som gillar skoj och stoj. Gungor, klättring, lianer, balansutmaningar och sagostigar är några av upplevelserna här. Strax intill finns Voxbadet som lockar med svalkande pool.

Klättervägg i Varbergaskogen. Foto: Susanne Flink

Vivallakullen

Intill Vivallakullen kan barnen busa i den stora klätterställningen och åka den lååånga rutschkanan. Det finns även flera fina promenadstigar som leder dig uppför kullen.

Öknaskogen

Nära den nyss nämnda kullen ligger Öknaskogens lekmiljöer. Här hittar du låghöjdsbana och hinderbana, liangungor och stall för käpphästar.

Öknaskogens låghöjdsbana. Foto: Fredrik Kellén

Lilla vandringsslingan runt Ånnabosjön

Här får de allra minsta äventyrarna vara med och upptäcka skogsmulles barnvagnsvänliga vandringsslinga med massor av roliga frågor och tips om naturen längs vägen. Slingan ligger i nära anslutning till vattnet, och när ni är färdiga kan ni slå er ner för en grillkväll eller dopp i sjön.

En skylt med information om barnvandring i skogen.

Lekladan i Wadköping 

Wadköping är inte bara en resa tillbaka i tiden – det är också ett roligt ställe för utomhuslek. Här finns Lekladan där du är välkommen att prova på olika sysslor som de gjordes ”förr” – tova ull, kärna smör, mala kaffe, tvätta med tvättbräde och klappträ, hugga ved, piska och skura trasmattor, spela kula, rulla tunnband och mycket mer. 

Lustiga landet

Lustiga landet är en plats full av upplevelser, utmaningar och äventyr. Här finns hinderbanor, labyrinter, 5-kamp och andra roliga lekstationer för barn i olika åldrar. Lustiga landet ligger i Vintrosa utanför Örebro och är öppet mellan maj och september. Läs mer om öppettider, priser och bokning på deras webbplats.

Klättringsvänligt spindelnät i Lustiga Landet.

170 lekmiljöer i Örebro

Fortfarande spring i benen? Kolla in hela listan med Örebros alla lekmiljöer - 170 spännande ställen att utforska med barnen.

Två blonda barn leker på en turkos leksaksbil.
Foto: Jonas Classon

Barnens bästa Örebro

Två barn, en flicka och en pojke, står med käpphästar mot en stenvägg.
Barn

11 småbarnsvänliga tips i Örebro

Semesterdags med familjen i Örebro? Lek, bus och upplev Örebros klassiska sevärdheter med de allra yngsta i familjen.
StoraHolmen-omslag1
Barn

4 tips för barnfamiljen i sommar

Örebro är fullspäckat med spännande aktiviteter för barnfamiljer. Här får du tips på roliga aktiviteter för barn i Örebro i sommar.
Mat & dryck

Burgarbonanza i Örebro

Örebro är en hamburgartät stad med bra burgare för alla - oavsett om du gillar fisk, fågel eller mittemellan.