Barnens favoriter

48 timmar i Örebro för barnfamiljen

Publicerad 2021-06-15 / Uppdaterad 2021-08-27
Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Så här kan ni spendera äventyrliga dagar med barnen.

Här finns tips på hotell om vill stanna lite längre i Örebro.

Dag 1: Upplevelsebada på Lost City

När ni har checkat in på ert hotell i stan gäller det att plocka ur badkläderna på direkten - för nu bär det av till den täta djungeln bland vattenfallen, vågorna och de vilda forsarna på Gustavsviks upplevelsebad Lost City. Utforska de mystiska ruinerna och kasta er ut i Sveriges häftigaste vattenrutschbanor – Jungle Escape, Treasure Hunter och River Run. Förboka ditt badäventyr på Lost Citys webbplats.

En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.
Förboka ditt äventyr på upplevelsebadet Lost City.

Dag 1: Gott plock och spännande smaker

Ta en före-maten-paus på hotellet för att pusta ut lite innan middag. Är ni sugna på pasta, finns populära Paolos i centrala Örebro. Föredrar ni grekiska smaker ligger Efesos mitt i stan. Eller varför inte småplock på spanskinspirerade Pinchos?

En röd blomma i suddig förgrund och en restaurang med guldbokstäver på fönstret i bakgrunden.

Dag 2: Utelek på Stora holmen

Efter en härlig frukostbuffé väntar dag två i Örebro. En kort promenad från stan ligger Stora holmen, ett lekparadis för de små. Ni tar er hit genom att gå över bron från området vid universitetssjukhuset.

På Stora Holmen finns Lilleputt-tåget och annat skoj för barnen.

Dag 2: Lekplats och fikapaus vid Wadköping

Ett stenkast från Stora Holmen ligger Stadsparken, med Örebros största lekplats. Behöver ni fylla på med energi mellan klätterleken och sandlåderacet, finns flera kaféer och matställen i och strax utanför Wadköping, som Gamla Örebro och Handelsboden. Rykande färska bullar och andra bakverk finns på Jeremiabageriet.

I Wadköping finns en ljudguide anpassad för barn som tar er med på en upptäcktsfärd bland Wadköpings olika hus och gårdar. Hur var det att vara barn förr i tiden? Vilka kan ha bott i Wadköping och hur var det som barn?Guiden väcker funderingar och på utvalda punkter finns också ett quiz att svara på. Appen är gratis och finns att ladda ner här.

Två strutar med glasskulor, choklad och kola, toppade med varsitt drinkparaply.
Glass i Stadsparken

Dag 2: Lunchburgare från bruket

Hamburgerbruket är en populär restaurang med hemmagjorda och grillade hamburgare, tillagade av svenska & närproducerade råvaror. Det ligger också nära till för eftermiddagens roliga aktivitet. Men först – mat!

Tre hamburgare.

Dag 2: Trampolinkonster innan mys på rummet

Efter lunchen kan ni ta en tur till trampolinparadiset Yoump och hoppa runt bland foampit, slamdunk, hinderbanor och i free jumparenan. Föräldrarna kan ta det lite lugnt i restaurangen och titta på! Efter en så fullspäckad dag blir barnen garanterat lite trötta. Passa på att ladda batterierna på hotellrummet och lyxa sedan till det med att beställa upp mat från hotellrestaurangen på rummet. Maxat middagsmys!

Dag 3: Äventyr på land eller i luften

Efter frukost på hotellet finns det flera roliga alternativ för de sista timmarna i Örebro. Är ni sugna på minigolf? Åk till Svampen där Örebro Bangolfklubb har minigolf med äventyrsbana och kiosk med fika. Är ni hellre nyfikna på höga höjder och adrenalin? Då är det Sörbybacken som gäller! Här finns zipline, höghöjdsbana och paintball. Runda av äventyrshelgen i Örebro med en pizza på Sörens. Varmt välkommen tillbaka för mer lek och bus nästa gång!

Fler tips till barnens Örebro

En röd, inglasad rutschkana i ett vattenland som täcks av ett transparent tak.

5 tips för busiga barn i Örebro

1. Spöket Laban på Örebro slott I Örebro finns ett riktigt slott med vallgrav mitt i staden. Omgiven av Svartån, som skulle stoppa fienderna att komma in, har slottet stått…
innertaket på Örebro slott

5 spöken på Örebro slott

När höstmörkret lagt sig och de kalla vindarna sveper runt Örebro slotts tornhuvar vaknar dess mest sällsamma skepnader ur sin dvala. Läs om 5 spöken som finns på Örebro slott.
Äventyrsbadet Lost City från ovan.

Full fart på Gustavsviks äventyrsbad och resort

Den skakiga repbron tar dig över den rytande forsen på vägen upp mot bergets topp. Där tar den slut. Du tvekar. Enda vägen framåt är att kasta sig ner i…
Ett cykelstyre med en vit kasse i korgen. Framför cykel syns en stig där två damer cyklar.

Det ultimata picknickmyset

1. Picknick med fantastiska vyer Om ditt mål med picknicken är att njuta av fina utsikter, tipsar vi om att åka till Rusakulan i hjärtat av Kilsbergen. Från utsiktsplatsen, 250 meter…

Inspireras av andra kategorier

Lokala smaker

Fika i Örebro

Örebroare tipsar

5 spöken på Örebro slott

Natur och äventyr

Cykla i city - här är tips på cykelturer nära stan

Natur och äventyr

Paddla kanot i Örebro