fbpx

48 timmar i Örebro för barnfamiljen

Barnens favoriter
Publicerad 2021-06-15 / Uppdaterad 2021-06-17
Välkommen till äventyrsstaden Örebro! Så här kan ni spendera äventyrliga dagar med barnen.

Här finns fina hotellerbjudanden för dig som vill stanna lite längre i Örebro.

Dag 1: Upplevelsebada på Lost City

När ni har checkat in på ert hotell i stan gäller det att plocka ur badkläderna på direkten - för nu bär det av till den täta djungeln bland vattenfallen, vågorna och de vilda forsarna på Gustavsviks upplevelsebad Lost City. Utforska de mystiska ruinerna och kasta er ut i Sveriges häftigaste vattenrutschbanor – Jungle Escape, Treasure Hunter och River Run. Förboka ditt badäventyr på Lost Citys webbplats. I sommar krävs förbokning för alla besökare.

En gul vattenrutschkana och en hängbro av rep syns ovanifrån. Två barn leker och springer.
Förboka ditt äventyr på upplevelsebadet Lost City.

Dag 1: Gott plock och spännande smaker

Ta en före-maten-paus på hotellet för att pusta ut lite innan middag. Är ni sugna på pasta, finns populära Paolos i centrala Örebro. Föredrar ni grekiska smaker ligger Efesos mitt i stan. Eller varför inte småplock på spanskinspirerade Pinchos?

En röd blomma i suddig förgrund och en restaurang med guldbokstäver på fönstret i bakgrunden.

Dag 2: Utelek på Stora holmen

Efter en härlig frukostbuffé väntar dag två i Örebro. En kort promenad från stan ligger Stora holmen, ett lekparadis för de små. På sommaren finns det söta får att klappa, en lekplats, minigolf, minikaruseller och mycket annat att leka med. Ni tar er hit via den lilla roddfärjan Wictoria från Stadsparken, eller genom att gå över bron från området vid universitetssjukhuset året om. Den kostnadsfria roddfärjan går mellan Stora holmen och Stadsparken hela sommaren (12 juni-15 augusti).

På Stora Holmen finns Lilleputt-tåget och annat skoj för barnen.

Dag 2: Lekplats och glasspaus vid Wadköping

Ett stenkast från Stora Holmen ligger Stadsparken, med Örebros största lekplats. Behöver ni fylla på med energi mellan klätterleken och sandlåderacet, finns flera kaféer och matställen i och strax utanför Wadköping. Gamla Örebro, Ice cream & coffee och Handelsboden säljer glass. Rykande färska bullar och andra bakverk finns på Jeremiabageriet.

I Wadköping finns en ljudguide anpassad för barn som tar er med på en upptäcktsfärd bland Wadköpings olika hus och gårdar. Hur var det att vara barn förr i tiden? Vilka kan ha bott i Wadköping och hur var det som barn?Guiden väcker funderingar och på utvalda punkter finns också ett quiz att svara på. Appen är gratis och finns att ladda ner här.

Två strutar med glasskulor, choklad och kola, toppade med varsitt drinkparaply.
Glass i Stadsparken

Dag 2: Lunchburgare från bruket

Hamburgerbruket är en populär restaurang med hemmagjorda och grillade hamburgare, tillagade av svenska & närproducerade råvaror. Det ligger också nära till för eftermiddagens roliga aktivitet. Men först – mat!

Tre hamburgare.

Dag 2: Trampolinkonster innan mys på rummet

Efter lunchen kan ni ta en tur till trampolinparadiset Yoump och hoppa runt bland foampit, slamdunk, hinderbanor och i free jumparenan. Föräldrarna kan ta det lite lugnt i restaurangen och titta på! Efter en så fullspäckad dag blir barnen garanterat lite trötta. Passa på att ladda batterierna på hotellrummet och lyxa sedan till det med att beställa upp mat från hotellrestaurangen på rummet. Maxat middagsmys!

Dag 3: Äventyr på land eller i luften

Efter frukost på hotellet finns det flera roliga alternativ för de sista timmarna i Örebro. Är ni sugna på minigolf? Åk till Svampen där Örebro Bangolfklubb har minigolf med äventyrsbana och kiosk med fika. Är ni hellre nyfikna på höga höjder och adrenalin? Då är det Sörbybacken som gäller! Här finns zipline, höghöjdsbana och paintball. Runda av äventyrshelgen i Örebro med en pizza på Sörens. Varmt välkommen tillbaka för mer lek och bus nästa gång!