SV
Svenska
Meny
Inför ditt besök
SV
Svenska
Boenden

Resebloggarens hotellhelg i Örebro

Publicerad 2021-05-06 / Uppdaterad 2024-03-04
Cornelia Tonéri, som driver resebloggen Lite mera rosa, checkade in på hotell i Örebro för en helg. Läs och inspireras av en weekend på tema historia, med både stadspuls och glasspaus, och dessutom ett hotell som får journalisthjärtat att klappa lite extra.
Taggar:
#boende #weekend

För ett tag sedan var du i Örebro för en hotellhelg. Berätta var du checkade in och vad du tyckte!

"Vi checkade in på Clarion Collection Hotel Borgen, som har en fantastisk miljö. Det är uppfriskande med ett hotell som inte ligger i en typisk hotellbyggnad, vilket ger hotellet en alldeles särskild själ. Dessutom är läget är nästan för bra för att vara sant!

Varför föll valet på just det hotellet? För vilka skulle du rekommendera det?

"Vi brukar bo på hotell i Nordic Choice-familjen och jag älskar historia och slott. Min sambo brukar stå för bokningarna och var minst sagt nöjd när han hittade detta hotell, både med tanke på utsikten mot slottet och själva hotellbyggnaden. Att det sedan visade sig att det även varit tidningsredaktion i huset gladde journalisten i mig mycket.

Clarion Collection Hotel Borgen är ett hotell för alla från barnfamiljen till det nyförälskade paret. Gemensamhetsytorna inbjuder till umgänge med möjlighet att låna spel och böcker. Vill du hellre stanna på rummet, kanske ett bad i det magiska badrummet kan locka?"

Vad gjorde ni i Örebro utöver att bo på hotell?

"Jag passade äntligen på att besöka slottet, som jag tidigare bara sett på utsidan. Det är något alldeles särskilt med städer med ett slott mitt i stan.

Utöver det hann vi med ett besök i Wadköping. Med tidigare nämnda historiska intresse är det kanske ingen större överraskning att jag valde just denna sevärdhet. Helt underbar känsla att strosa runt och låtsas att du använt dig av tidmaskin snarare än apostlahästarna. Ett besök här hör Örebrobesöket till.

Något jag verkligen uppskattar i Örebro är den härliga stadspulsen. Sorlet, människorna och mötet på uteserveringarna på Stortorget. Här kan jag sitta i timmar och bara njuta och titta på folk."

Och till nästa gång: vad vill du se/göra/uppleva i Örebro när du kommer tillbaka?

"Jag är ganska traditionell av mig när det kommer till att uppleva nya städer och jag upptäcker gärna de vanligaste sevärdheterna. En av de jag har kvar i den kategorin är Örebros berömda vattentorn Svampen.

Jag drar mig till minnes den lilla mellanstadietjejen som satt hemma i flickrummet och bläddrade i mammas stora Sverigebok med bilder, text och kartor landskap för landskap. Själv bodde jag i Skåne och Närke kändes som andra sidan jordklotet. Svampen likaså. Och när jag för något år sedan såg den live för första gången blev jag nästan orimligt imponerad.

Själv bodde jag i Skåne och Närke kändes som andra sidan jordklotet. Svampen likaså.

En lunch där uppe står definitivt på önskelistan inför nästa besök. Liksom ett besök i den magnifika S:t Nikolaikyrkan. Nästa gång jag besöker Örebro vill jag också besöka fler naturområden utanför stan. Ett besök i Garphyttans nationalpark står på agendan!"

Cornelia Tonéri driver resebloggen Lite mera rosa. Hon har även instagramkontot med samma namn, som är fullt av restips och inspiration.

Fler tips för en hotellsemester i Örebro

En röd, riddarlik tegelbyggnad vid vattnet.
Boenden

Borgen - ett historiskt hotell i Örebro

”Titta, en borg!” brukar vara en vanlig replik från Storbron. Och visst är det en borg – Örebros egen riddarborg.
En person ligger på mage i en säng med raggsockor på sig och läser ett magasin.
Boenden

4 tips för hotellhelgen i Örebro

Tips för en riktigt bra hotellhelg i Örebro! Familjemys, kompishäng eller ett lyxigt solodygn - här finns hotell för alla tillfällen.
En tjej och en kille sitter i en bar och skålar med rödvin.
Staden

7 saker som sätter guldkant på din weekend

En "slow vacation" är ett sätt att resa och uppleva platser på ett annat sätt - det lite långsammare sättet. Ta det lugnt och njut av livet och stunden.
En tjej med krona i tyg står framför Örebro slott.
Staden

Selfieguide till Örebro

Örebro är fullt av fina vinklar och vrår som förtjänar att förevigas och publiceras. Här är några tips på selfieställen i Örebro.